Az Enterprise Europe Network /EEN/ segít a vállalkozásoknak lehetőségekké változtatni a kihívásokat és átlépni a válság okozta nehézségeket /X/

2021. április 26., hétfő, Gazdaság

A koronavírus okozta válság világszerte rányomta bélyegét a vállalkozásokra, eddig nem ismert helyzetekre kell megoldást találniuk.

A KKV-kat támogató legnagyobb hálózatnak, az Enterprise Europe Networknak (EEN), nagyon rövid idő alatt sikerült alkalmazkodnia az új helyzethez, folyamatosan a vállalkozók mellett maradva.

A folytonos támogatás, a cégek közötti kapcsolatteremtés a legnehezebb időkben a hálózat erejét bizonyítja.

Digitalizáltabb Enterprise Europe Network

Bár az online kapcsolatteremtés már akkor is bevett szokás volt az EEN-nél amikor az események és személyes találkozások mindennaposak voltak, az új helyzet új megoldásokat követelt: a hálozat sikeres digitális platformokat hozott létre matchmaking céljából. Ilyen online kezdeményezés a több EEN szervezet által koordinált Eurostars rendezvénye is, amely 500 virtuális eseménynek biztosított teret 24 ország 262 résztvevőjével.

A tapasztalat azt mutatja, hogy az online felület a gyors kapcsolatteremtésre és együttműködésre ad lehetőséget nemzetközi szinten, az interkontinentális kapcsolatfelvétel különösképpen hatékonynak bizonyult az európai vállalkozók körében a direkt, személyes találkozásokhoz képest.

Az online kommunikációnak nagy szerepe volt különféle szolgáltatások esetében, mint a pályázati lehetőségek népszerűsítése, vagy olyan partnerségek, konzorciumok kialakítása, amelyek lehetővé teszik a térség vállakozásainak, hogy európai vagy nemzetközi projektekben vegyenek részt.

A Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség a cégek rendelkezésére bocsájt egy 10 000 nemzetközi együttműködési lehetőséget tartalmazó adatbázist, amely ismerteti a pályázati lehetőségeket, valamint az európai helyreállítási és inovációs kezdeményezéseket, beleértve a járvány-okozta helyzet orvoslására kialakított megoldásokat is.

A vállalkozások sikere a mi eredményünk

A Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség a 2020. március – 2021. márciusa közötti válságos iőszakban 12 online matchmaking rendezvényt szervezett, amely több mint 60 találkozót eredményezett a régió cégei és potenciális nemzetközi partnerek között. Ezalatt az Ügynökség EEN irodájának köszönhetően 10 üzleti partnerséget és együttműködést sikerült létrehozni a Központi Régió és más európai cégek/szervezetek között a textil- és élelmiszeripar, valamint az orvosi eszközök terén.

A járvány ideje alatt folytatódtak a workshop-ok és a vállalkozói találkozók is, ahol a hangsúlyt a vállalkozások digitalizációjára fordítottuk, de felkészítőket tartottunk a pályázási készségek bővítése érdekében a termék- és szolgáltatásbővítés, valamint inovációs folyamatok terén.

A te vállalkozásodért vagyunk itt!

Amennyiben érdekelt kapcsolatot teremteni más országokban működő szervezetekkel, vegye igénybe ingyenes szolgáltatásunkat, amely hozzájárul cége profiljának megfelelő együttműködési lehetőségek kialakításához.

A járvány folytatódik, ezért új eszközökkel kell támogatni a Régió gazdaságát!

Bővebb információkért forduljanak a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség Enterprise Europe Network Irodája közösségéhez: Gyulafehérvár, Consiliul Europei tér 32D. Tel.: 0358/401.276 465 vagy 466-os belső, e-mail: office[at]adrcentru.ro, www.een-transilvania.ro (X)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 707
szavazógép
2021-04-26: Sport - Miska Brigitta:

Megérdemelt idegenbeli győzelem az FCSB ellen (Labdarúgás, 1. Liga)

Az alapszakaszban játszott két döntetlen után a Sepsi OSK a felsőházi rájátszásban 2–1 arányban legyőzte a huszonhatszoros rekordbajnok FCSB csapatát. A sepsiszentgyörgyi együttes története első diadalát ünnepelhette a playoffban, ráadásul először nyert idegenben a bukaresti gárda ellen, amelynek ezzel megszakadt a kilenc mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata.
2021-04-26: Gazdaság - :

Hogyan takaríts meg a gondmentes élethez? /X/

Az elmúlt évben világszerte milliók vesztették el egyik napról a másikra a bevételi forrásukat.