VidékfejlesztésFelfüggeszthetők egyes kifizetési szerződések

2021. április 27., kedd, Gazdakör

Az Vidéki Beruházásokat Kifizető Országos Ügynökség sajtóközleményben hozta az érintettek tudomására, hogy a 6.1-es (fiatal gazdák megtelepedési támogatása), a 6.2-es (vidéki szolgáltatások létrejöttének támogatása), a 6.3-as (kisgazdaságok támogatása) és a 19.2-es (Leader-program) intézkedések sikeres pályázói a járványtani helyzet miatt kérés alapján időszakosan felfüggeszthetik a kifizetési szerződéseiket, meghosszabbítva az üzleti tervben meghatározott beruházások és vállalások megvalósításának határidejét. A megvalósítási időszak általában 36 hónap.

„A felfüggesztési időszak bevezetése egy konkrét lépés, amely számos olyan pályázó előnyére válik, akiket a járványtani helyzet és a vele járó hatósági tiltások hátrányosan érintettek. A mezőgazdasági minisztérium ebbe beleegyezését adta, és az európai tanács olyan választ adott kérésünkre, amely lehetővé teszi a felfüggesztés alkalmazását” – nyilatkozta Mihai Moraru, az ügynökség vezérigazgatója.

A pályázók a szerződések felfüggesztésére vonatkozó kérésüket online küldhetik el, vagy személyesen iktathatják azokat a megyei vidékfejlesztési hivataloknál. Mellékelni kell azokat a dokumentumokat, amelyek bizonyítják, hogy a beruházások, illetve vállalások megvalósítása nem volt lehetséges a járványtani helyzet miatt. Ugyanígy kérhető a felfüggesztés beruházás esetében is, ha például gépvásárlásnál a gyártónak nem sikerült legyártania és leszállítania a megrendelt gépet, vagy ha nem sikerült időben megszerezni a megfelelő hatósági dokumentumokat. Az igényelt felfüggesztési idő lejárta után a szerződés tovább folytatódik, a szerződésben szereplő utolsó megvalósítási határidőhöz hozzáadódik a felfüggesztés időtartama.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 633
szavazógép
2021-04-27: Gazdakör - :

Búzaszentelés Zágonban (A Magyarok Kenyere program)

Idén is részt vesz a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem programban a Székely Gazdaszervezetek Egyesülete (SZGE). A programhoz kapcsolódó idei első rendezvényt pénteken szervezik Zágonban, ahol búzaszentelésre kerül sor.
2021-04-27: Belföld - :

Románia hagyja abba az ellenségeskedést (Székely Nemzeti Tanács)

A folyamatos ellenségeskedéssel való felhagyásra kéri Románia képviselőit Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke abból az alkalomból, hogy az Európai Törvényszék csütörtökön tárgyalja Románia Európai Bizottság (EB) elleni keresetét a nemzeti régiók polgári kezdeményezése ügyében.