Női kosárlabda, Nemzeti LigaNyert és kilencedik a Kézdivásárhelyi SE

2021. április 28., szerda, Sport

A Kézdivásárhelyi SE a kilencedik helyen fejezte be a női kosárlabda Nemzeti Liga 2020–2021-es idényét, miután a Ljubomir Kolarevic edzette csapat tegnap délután 81–61 arányban győzedelmeskedett a Bukaresti Rapid ellen a helyosztójuk harmadik és egyben sorsdöntő mérkőzésén. A céhes városi kék-fehéreknek ez volt a harmadik élvonalbeli szezonjuk, korábban pedig egy tizenkettedik és egy hetedik helyezést értek el.

  • Fotó: Tofán Levente
    Fotó: Tofán Levente

Az egyik fél két győzelméig tartó párharc múlt heti kézdivásárhelyi meccsein osztozkodott a sikeren a mostani házigazda, a Bukaresti Rapid és a vendégként pályára lépő KSE, így a 9. pozíció megszerzése szempontjából sorsdöntő lett a helyosztó tegnapi, utolsó találkozója. A fővárosi gárdánál Teodora Manea, Natalia Burlakova, Florina Stanici (Diaconu), Sonia Cazacu és Adelina Duță kezdett, a háromszékieknél Iringo Debreczi, Taneira Wilson, Domokos Réka, Biszak Boglárka és Chelsea Mitchell került be a kezdő ötösbe. Kézdivásárhelyi kosárral indult a mérkőzés, egy ideig fej-fej mellett haladtak az együttesek, de a negyed felénél egy ponttal vezettek a kék-fehérek (10–11). A Rapid előbb kiegyenlített tizenháromra, majd rövid ideig átvette a vezetést, ám 17–17-nél zárult a játékrész. A második szakasz elején felváltva vezettek a csapatok, de egy 24–0-s céhes városi roham után eldőlni látszott a párviadal (28–48). A térfélcsere után sem sokat változott az összecsapás képe: jó támadójátékuknak köszönhetően lányaink folyamatosan növelték előnyüket, a bukarestiek viszont futottak az eredmény után (43–73). Megnyugtató harmincpontos vezetésnél a KSE az utolsó negyedben visszakapcsolt, a cserejátékosok is lehetőséghez jutottak, a felső-háromszéki alakulat végül 81–61-es eredménnyel fejezte be fővárosi kiszállását, és ezzel a 9. helyen zárta az aktuális pontvadászatot.

A mezőny és a KSE legjobbjának ezúttal is Mitchell bizonyult, aki idénybéli kilencedik dupla duplájával – 12 lepattanó, 29 pont – vette ki részét csapatunk tegnapi sikeréből. A túloldalon a 18 egységig jutó Burlakova jeleskedett.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, 9. helyért – 3. mérkőzés: Bukaresti Rapid–Kézdivásárhelyi SE 61–81 (17–17, 11–31, 15–25, 18–8). Bukarest, Rapid Terem. Vezette: Alexandru Nicolae, Ionuț Barbu, Vlad Dumitrescu. Rapid: Manea 6, Burlacova 18/9, Stanici (Diaconu) 17/9, Cazacu 5/3, Duta 6–Călin, Dinu 2, Bejan Grigore, Vlad 7, Niculescu, Cândoi. Edző: Dan Militaru. Kézdivásárhelyi SE: Debreci 13/9, Wilson 18/3, Domokos 4, Biszak 11/3, Mitchell 29–Czimbalmos 4, Lénárt A., Kozman, Bara-Németh 2. Edző: Ljubomir Kolarevic. Kipontozódott: Biszak (38.).

Az alsóházi rájátszás végeredménye: 9. Kézdivásárhelyi SE, 10. Bukaresti Rapid, 11. Alexandria, 12. Nagyváradi Rookies. (tibodi)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 707
szavazógép
2021-04-28: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Megjelent
A magyar népmese napja (szep­tember 30.) alkalmából hirdetett 2020-ban meseíró pályázatot A láthatatlanná tevő maszk címmel a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ). A pályázat célja olyan alkotások megszületésének ösztönzése volt, amelyek a koronavírus megjelenése utáni, mindaddig ismeretlen élethelyzeteket dolgozzák fel a mese sajátos eszközeivel.
2021-04-28: Sport - :

Újabb erőpróba előtt a Sepsi OSK (Labdarúgás, 1. Liga)

A vasárnapi találkozó után nem maradt idő pihenésre, hiszen a Sepsi OSK hétfőn érkezett haza Giurgiuból, tegnap edzés volt, ma pedig 16.30-tól a legutóbbi három mérkőzésen nyeretlen Academica Clinceni ellen lépnek pályára a piros-fehér mezesek a sepsiszentgyörgyi stadionban az élvonalbeli bajnokság felsőházi rájátszásának 4. fordulójában. A meccsen a bukaresti Andrei Florin Chivulete fújja a sípot.