Református HírnökEgy lehetetlen próbálkozás anyák napján

2021. április 29., csütörtök, Vélemény

Minden év májusának első vasárnapján megpróbálkozunk a lehetetlennel. Megpróbáljuk megköszönni az édesanyáknak mindazt, amit értünk tettek. Valóban lehetetlen vállalkozás ez. Hiszen azt a szeretetet, önfeláldozást, odaadást, amit az édesanyák részéről tapasztalunk, igazán sem megköszönni, sem meghálálni nem lehet. De azért az anyákat ünneplő napon mi mégis megpróbáljuk a lehetetlent...

Köszönjük hát nektek, édesanyák, mindenekelőtt azt, hogy Isten hatalmas küldetését felvállaltátok és életet adtatok. Bizony, nem kis küldetés ez! Az új életért cserébe lemondtatok testetek szépségéről, karcsúságáról, talán még annak egészségéről is. Köszönjük, hogy az új életet felkaroltátok, babusgattátok, gondoskodtatok róla és mindennél jobban szerettétek. Köszönjük ezt a végtelen nagy szeretetet, mely túlcsordulva minket is arra buzdított, hogy szeressünk. Köszönjük a bekötözött sebeket, a letörölt könnyeket, a büszkeségtől átitatott dicséreteket, de a dorgáló szavakat is. Köszönjük az általatok megszabott határainkat, a féltő pillantásokat, a hosszú öleléseket, a megértő tekinteteket és az értünk mondott imákat, könyörgéseket. Köszönjük, hogy sokszor láthatatlanul és panaszt nem ejtve hordoztátok a család terheit, szíveteken hordtátok gyermekeitek bánatait, kudarcait, nehézségeit. És hálásan köszönjük azt is, hogy a házból ti varázsoltatok otthont, igazi meleg fészket, megtöltve azt meghittséggel, békességgel, bizalommal, biztonsággal... lélekkel.

Édesanyák, ti tanítottátok meg nekünk a beszédet, anyanyelvünk szépen csengő szavaival elsőként ti nyugtattatok, szép énekeinkkel ti altattatok, imára kulcsolni kezünket ti biztattatok. De tőletek tanultuk meg a kitartást is, az alázatot, a makacsságot, a megértést és az önállóságot. Ezért tudjuk, hogy valahányszor dicséret ér bennünket, az a dicséret elsősorban nektek szól! Nélkületek, a ti szelíd útmutatásotok, bátor példaadásotok nélkül nem lehettünk volna azok, akik vagyunk. Köszönjük, hogy értünk oly sok mindent feláldoztatok!

Marosi Árpád

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 707
szavazógép
2021-04-29: Közélet - :

Sepsibodoki ifis tábor (Református Hírnök)

„Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást.” (Jn 13:35)
A Sepsibodoki Református Egyházközség fiataljai számára mozgalmas volt az elmúlt időszak: február végén a konfirmandusok kátés táborban voltak, virágvasárnap vallást tettek hitükről, áprilisban pedig, akik aszerint döntöttek, hogy szeretnének az ifjúsági közösség tagjaivá válni, egy összerázó ifis táborban vettek részt a Hargita megyei Ivóban.
2021-04-29: Vélemény - :

A „kegyes halál” /Eutanázia/ (Református Hírnök)

Általános értelemben eutanáziának (görög szó összetételéből: eu = jó, thanatos = halál) nevezik az életet fenntartó orvosi eszközök igénybevételének megszüntetését, illetve azokat a beavatkozásokat, amelyek az életük végéhez közeledő emberek szenvedéseit hivatottak rövidíteni, éspedig az érintettek beleegyezésével.