Házkutatások csalás miatt

2021. április 29., csütörtök, Közélet

Három helyszínen is házkutatást végzett tegnap egy csalási ügyben a megyei rendőrkapitányság gazdasági bűncselekményekkel foglalkozó osztálya az ügyészség, valamint a különleges bevetések háromszéki részlegének munkatársai segítségével.

  • Fotó: timponline.ro
    Fotó: timponline.ro

A rendőrségi tájékoztatóban nem jelölték meg a házkutatás helyszínét (még a települést sem), csak annyira szorítkoztak, hogy két vállalkozás székhelyéről, illetve egy magánszemély lakásáról van szó. A nyomozók egy bűnvádi eljárás részeként kutakodtak, melyben többeket csalással és okirat-hamisítással gyanúsítanak. A hatóságok közlése szerint a gyanúsítottak több természetes és jogi személyt átvertek azzal, hogy közpénzből biztosított támogatásokhoz kötődő okiratokat hamisítottak, előzőleg tanácsadói szerződést kötve a kiszemelt áldozatokkal. A becslések szerint ezzel mintegy 240 ezer lej kárt okoztak. A mostani házkutatás a második a sorban, az elsőre még március elején került sor, akkor két magánlakást vizsgáltak át. (ndi)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 707
szavazógép
2021-04-29: Közélet - Fekete Réka:

Nem kötelező a védőoltás, de ez az egyetlen kiút (Oktatási államtitkár Sepsiszentgyörgyön)

Az oktatási minisztérium április elején indított, a koronavírus elleni védőoltás fontosságát hangsúlyozó kampánya egyfajta lelkiismereti katalizátor kíván lenni abban az irányban, hogy a tanügyben dolgozókat, a diákok szüleit és az oktatásban részt vevő minden társadalmi kategóriát egyéni felelősségre biztasson a járvány megfékezése érdekében – összegezhető annak a fizikai jelenléttel és párhuzamosan online módon is szervezett tájékoztatónak az üzenete, amit tegnap tartottak Sepsiszentgyörgyön Radu Gheorghe Szekely oktatási államtitkár személyes részvételével.
2021-04-29: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Sepsiszentgyörgyi laboratóriumban mutatták ki az indiai variánst (Koronavírus) /Frissítve/

Elsőként azonosított Romániában szekvenálással indiai variánssal fertőzött személyt a sepsiszentgyörgyi Pro-Vitam Diagnosztikai és Kutatóközpont – erről az intézmény kutatóvegyésze, Fejér Szilárd számolt be csütörtöki bejegyzésében a közösségi médiában.