Szülők nélkül

2021. április 30., péntek, Belföld

Előző év végén több mint 13 200 olyan romániai gyermekről tudtak a hatóságok, akiknek mindkét szülője külföldön dolgozott.

Az országos gyermekjogvédelmi hatóság szerint ez 2605-tel (16,4 százalékkal) kevesebb, mint 2019 decemberében volt. A hatóság közleménye szerint 75 136-ra csökkent azon gyermekek száma, akiknek csak az egyik szülője dolgozik külföldön, ez 11 127-tel (13 százalék) kevesebb, mint egy évvel korábban. Ahol mindkét szülő külföldön dolgozik, 12 364 gyermeket a rokonságra bíztak, a többiek pedig bekerültek az állami gyermekvédelmi rendszerbe, nevelőszülőknél, elhelyezőközpontokban, más családoknál vagy személyeknél helyezték el őket.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1537
szavazógép
2021-04-30: Belföld - :

Ítélet csak indoklással együtt

Módosításokkal fogadta el a szenátus jogi bizottsága azt a törvényjavaslatot, amely szerint a bírósági ítéletek csak indoklással együtt hirdethetők ki.
2021-04-30: Belföld - :

Hírsaláta

NEM KELL AZ OLTÁS. Teodosie konstancai érsek azt állítja, azért nem oltatja be magát a COVID-19 ellen, mert allergiás, és különben sem lesz koronavírusos.