Ítélet csak indoklással együtt

2021. április 30., péntek, Belföld

Módosításokkal fogadta el a szenátus jogi bizottsága azt a törvényjavaslatot, amely szerint a bírósági ítéletek csak indoklással együtt hirdethetők ki.

  • Fotó: euroint.ro
    Fotó: euroint.ro

A testület által tegnap tárgyalt tervezet egy alkotmánybírósági döntés alapján módosítaná a büntetőeljárási törvénykönyv vonatkozó előírásait. A bizottság tagjai változtattak a javaslat eredeti szövegén, az új változat szerint rendkívüli esetekben a per lezárásától számítva legtöbb 120 nap áll a bírák rendelkezésére az ítélet kimondására és az indoklás ismertetésére (az eredeti szövegben 90 nap szerepelt). A tervezetet a felsőház plénumának is meg kell vitatnia, majd a képviselőház elé kerül, amely döntő házként szavaz róla.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 707
szavazógép
2021-04-30: Belföld - :

Visszakaphatják pénzüket a nyugdíjasok

Azok a nyugdíjasok, akik kisebb összegű járandóságot kaptak, mert tévesen számolták ki a nyugdíjukat, a téves összegű folyósítás időszakától függetlenül visszakaphatják pénzüket – tájékoztatott tegnap a munkaügyi miniszter.
2021-04-30: Belföld - :

Szülők nélkül

Előző év végén több mint 13 200 olyan romániai gyermekről tudtak a hatóságok, akiknek mindkét szülője külföldön dolgozott.