Júniustól kezdődhet a tinédzserek oltása

2021. április 30., péntek, Világfigyelő

Várhatóan június elejétől lehet majd használni az Európai Unióban a 12–15 éves korosztály körében az új típusú koronavírus ellen (SARS-CoV-2) a Pfizer amerikai gyógyszeripari társaság és a BioNTech német biotechnológiai kutatóvállalat együttműködésével kifejlesztett vakcinát – mondta a német cég vezérigazgatója.

  • Fotó: Getty Images Hungary
    Fotó: Getty Images Hungary

Ugur Sahin a Der Spiegel német hírmagazinnak elmondta, hogy az európai uniós engedélyezési kérelem benyújtását megelőző munka utolsó szakaszánál tartanak, és terveik szerint május 5-én hivatalosan megkérik az Európai Gyógyszerügynökséget (EMA), hogy készítményük alkalmazási engedélyét terjesszék ki a 12–15 éves korosztályra. Megfigyelésük szerint az oltás nagyon erőteljes immunválaszt vált ki a korcsoportba tartozó gyerekeknél. Az oltóanyag biztonságosságát és hatékonyságát a kisgyermekeknél és a legalább hat hónapos csecsemőknél is vizsgálják.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 707
szavazógép
2021-04-30: Világfigyelő - :

Feloszlatták a moldovai parlamentet

Aláírta szerdán Maia Sandu, a Moldovai Köztársaság elnöke a szocialista többségű parlament feloszlatását előíró rendeletet, röviddel azután, hogy a kisinyói alkotmánybíróság kimondta, hogy alkotmányellenes az országos szükségállapot bevezetése.
2021-04-30: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Ingatlanokat kér a város (Sepsiszentgyörgy)

Három értékes, állami tulajdonban levő ingatlan kormányhatározattal való átengedését kéri Sepsiszentgyörgy önkormányzata – immár sokadszor. A szakszervezetek művelődési házáról, a közös temetővel szomszédos katonai lőtérről, és az uszoda közelében levő régi vágóhídról van szó, gazdái egyiket sem használják már évek óta, a városnak viszont mindegyikre szüksége lenne.