Feloszlatták a moldovai parlamentet

2021. április 30., péntek, Világfigyelő

Aláírta szerdán Maia Sandu, a Moldovai Köztársaság elnöke a szocialista többségű parlament feloszlatását előíró rendeletet, röviddel azután, hogy a kisinyói alkotmánybíróság kimondta, hogy alkotmányellenes az országos szükségállapot bevezetése.

Szükségállapot idején ugyanis nem lehet választásokat szervezni. „Ezzel a döntéssel megnyílt az út az állampolgárok előtt, hogy új parlamentet válasszanak, olyat, amelyik az ország és a polgárok érdekeit szolgálja. A hatalom most a nép kezében van. A hatalom az Önök kezében van. Bízom benne, hogy polgáraink a fejlett és demokratikus állam felé vívő helyes utat választják” – írta Facebook-bejegyzésében az államfő, aki hozzátette, minél hamarabb véget kell vetni annak a káosznak, amiben a távozó parlament tartotta az országot.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 707
szavazógép
2021-04-30: Világfigyelő - :

Folytatódik a nyitás Magyarországon

Az Európai Unión belül kiemelkedő a magyarországi oltások sebessége, Máltával „együtt vezetjük” az európai rangsort – jelentette ki a magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter tegnap.
2021-04-30: Világfigyelő - :

Júniustól kezdődhet a tinédzserek oltása

Várhatóan június elejétől lehet majd használni az Európai Unióban a 12–15 éves korosztály körében az új típusú koronavírus ellen (SARS-CoV-2) a Pfizer amerikai gyógyszeripari társaság és a BioNTech német biotechnológiai kutatóvállalat együttműködésével kifejlesztett vakcinát – mondta a német cég vezérigazgatója.