Megveszi a dohánygyárat Sepsiszentgyörgy

2021. április 30., péntek, Közélet

Sepsiszentgyörgy önkormányzata megvásárolja az egykori dohánygyár épületét – jelentette be Antal Árpád polgármester.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

Részleteket jövő hétre ígért, akkor fogadják el az erre vonatkozó tanácshatározatot is. Egyelőre annyit közölt, hogy a múlt század elején épült, nagy értékű, elég jó állapotú műemlék épületegyüttes egy csődbe ment cég tulajdonát képezi, amelynek az állami adóhatóság most kezdi eladogatni a vagyonát. A műemlékeknél az államnak elővásárlási joga van, ezzel azonban nem éltek, ahogy az elővételi sorrendben következő megyeháza sem érvényesítette ezt a jogot, a megyeszékhely önkormányzata viszont ki fogja használni a lehetőséget. Az ingatlan jövőbeli rendeltetéséről később döntenek. (demeter)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 684
szavazógép
2021-04-30: Közélet - Nagy B. Sándor:

Ma lesz a Műsor utolsó része

A Műsor című színházi beszélgetéssorozat hetedik, egyben utolsó részét láthatják az érdeklődők ma délután 17 órától kezdődően 24 órán keresztül a színház Facebook-oldalán megtalálható linken. Az utolsó beszélgetés házigazdája a sorozat művészeti vezetője és koordinátora, Kónya-Ütő Bence, aki ezúttal rendhagyó módon négy kollégáját látja vendégül. Mindnyájan rendkívül izgalmas személyiségek, akik valamennyien sokat tettek a Tamási Áron Színház hírnevének öregbítéséért: Nemes Levente, Pálffy Tibor, D. Albu Annamária és Vass Zsuzsanna.
2021-04-30: Közélet - :

Szemétgyűjtés a Föld napján

Múlt csütörtökön világszerte a Föld napját ünnepelték. Zágonban munkával, szemétgyűjtéssel tették emlékezetessé a jeles napot.