Szemétgyűjtés a Föld napján

2021. április 30., péntek, Közélet

Múlt csütörtökön világszerte a Föld napját ünnepelték. Zágonban munkával, szemétgyűjtéssel tették emlékezetessé a jeles napot.

Az akciót a katolikus közösség kezdeményezte, Mihály Imre plébános felhívására. Több mint harminc önkéntes fiatal, iskolás vett részt a feladat végzésében, jelen volt Kiss Gusztáv polgármester és több községi tanácstag is. A szemétgyűjtők a község központi részét célozták meg, s kiemelt figyelmet fordítottak a sportbázis területére. Volt szemét bőven, a focipálya melletti lelátó alól is tetemes mennyiség gyűlt össze. Kiss Gusztáv polgármester is hangot adott véleményének: „nagyon hasznos ez az akció, ilyen megmozdulásokra évente több alkalommal is szükség lenne. Jó látni, hogy ennyi fiatal vesz részt a szemétgyűjtésben, azt mutatja, hogy ez a generáció már megértette a környezetünk, a természet védelmének, eredeti állapotban való megőrzésének fontosságát”. A szemétgyűjtést követően a résztvevőket a plébánián zsíros kenyérrel, üdítővel vendégelték meg. (bokor)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 684
szavazógép
2021-04-30: Közélet - :

Megveszi a dohánygyárat Sepsiszentgyörgy

Sepsiszentgyörgy önkormányzata megvásárolja az egykori dohánygyár épületét – jelentette be Antal Árpád polgármester.
2021-04-30: Belföld - :

Tovább csökkent a napi esetszám

A csütörtökinél több mint kétszázzal kevesebb, összesen 1636 új megbetegedést igazolt a legutóbbi jelentés óta országszerte elvégzett mintegy 31 ezer teszt, és csökkent a kórházakban kezelt fertőzöttek száma is. A járvány áldozatainak száma azonban továbbra is magas, akárcsak az intenzív terápiára szoruló betegeké.