Mérséklődő járványügyi mutatók

2021. május 1., szombat, Belföld

Felére csökkent az egy nap alatt elvégzett mintavétel – ezt tükrözik a kommunikációs törzs május elsejei tájékoztatója, mely szerint a legutóbbi jelentés óta jegyzett közel 16 500 mintavételből 1307 bizonyult pozitívnak.

Háromszékről egyedüliként nem jelentettek új megbetegedést, így a megyénk fertőzöttségi mutatója 1,95 ezrelékre mérséklődött, a térségünkben eddig jegyzett esetszám pedig 8232. Az új megbetegedésekkel 1 056 572-re nőtt a járvány kezdete óta a fertőzöttek száma, míg a gyógyultaké 993 ezerhez közelít.

Jó hír, hogy továbbra is csökkenő tendenciát mutat a kórházi kezelésre szoruló páciensek száma, péntekhez képest 154-gyel kevesebb, 8087 esetről tájékoztattak. Az intenzív terápiás osztályon ellátott, kritikus állapotban lévő betegek száma is enyhén csökkent, a legfrissebb jelentés szerint országszerte 1277 hasonló helyzetben lévő betegről gondoskodnak. Napok óta most először száznál kevesebb áldozatot jelentettek, a legutóbbi tájékoztató óta elhunyt 85 fertőzött (36 férfi és 49 nő) között nincs háromszéki, a legfiatalabb áldozat a 30 – 39 évesek korcsoportjába tartozik.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 707
szavazógép
2021-04-30: Közélet - :

A hegynyeregben tartják a pünkösdi búcsút (Csíksomlyó)

A csíksomlyói hegynyeregben tartják meg az idei pünkösdszombati búcsús nagymisét – közölte pénteken közösségi oldalán a csíkszeredai polgármesteri hivatal. A bejelentést Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere tette a város önkormányzati testületének pénteki ülésén.
2021-05-02: Sport - Miska Brigitta:

Hiába a helyzetek és a mezőnyfölény, kikapott a Sepsi OSK (Labdarúgás, 1. Liga)

A sepsiszentgyörgyi csapat többnyire uralta az FC Botoșani elleni mérkőzést, azonban a védelmi megingásokat kihasználva a gólokat a házigazdák szerezték, akik 2–1 arányban nyertek az élvonalbeli bajnokság felsőházi rájátszásának 5. fordulójában. A Sepsi OSK két győzelem után szenvedett vereséget, moldvai ellenfele pedig a negyedik helyért zajló küzdelemben két pontra csökkentette hátrányát a háromszéki együttes mögött.