SepsiszentgyörgyLebontják a Sugáskertet, új turisztikai központ épül

2021. május 4., kedd, Közélet

Jóváhagyta a sepsiszentgyörgyi tanács a Sugás Étterem és a hozzá tartozó háromcsillagos szálloda lebontását. A város egyik legismertebb vendéglője azonban nem tűnik el, újabb, modernebb egység épül a helyén, a terület egy részét pedig parkosítják és megnyitják a belső városmag irányába.

  • A turisztikai központ látványterve
    A turisztikai központ látványterve

Az övezeti városrendezési terv módosításával kapcsolatos önkormányzati dokumentációból az derül ki, hogy olyan turisztikai központ épül a város szívében, amelyben más kereskedelmi egységek is helyet kapnak, és egy legtöbb négy emelet magas, négycsillagos szálloda, amely a szomszédos régi épület tűzfalához simul majd (de az utcafronton nem lesz magasabb annál). A terveket Török Áron sepsiszentgyörgyi építész irodája készítette, a leírás szerint az új Sugáskert próbálja megőrizni a helyi sajátosságokat. A szállodának föld alatti parkolója lesz, a vendéglő és a konferenciaterem az első emeleten kap helyet, a lazítást szolgáló Spa pedig a tetőn. A földszinti üzleteket árkádok szegélyezik majd, a gyalogosok pedig gangos átjárókon léphetnek be az új, a városmag belsejébe vezető sétányokra, amelyeket nagyjából a jelenlegi kerthelyiség területén alakítanak ki, a meglévő öreg fák mellett. Az építkezés a nemrég gazdát cserélt Sugáskert Kft. új tulajdonosának magánberuházásaként valósul meg.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 637
szavazógép
2021-05-04: Közélet - Nagy D. István:

Vendéglőbe tört be a medve (Mikóújfalu)

Egy felnőtt medve jár be rendszeresen múlt szerda óta Mikóújfaluba, két vendéglátóhelyre, valamint egy magánházba is betört – tájékoztatta lapunkat Demeter Ferenc polgármester. Az elöljáró elmondása szerint a tavaly szerencséjük volt, egyetlen nagyvad sem ment be a településre, most viszont már több rendben, vasárnapról hétfőre virradó éjjel ráadásul komoly károkat okozott az egyik vendéglátóhelyen. Az önkormányzat a helyzetről értesítette az illetékes hatóságokat.
2021-05-04: Máról holnapra - Mózes László:

Úton lenni

Néhány napra elcsendesedett az ország. Akik éppen nem ünnepeltek s nem ragaszkodtak az otthon nyugalmához, választhatták az aktív pihenést, mozgást és levegőzést, félrehúzódva, elmenekülve a zsúfoltabb térségektől. Sokakban éppen a járványidő erősítette fel a kitörési vágyat, minden eddiginél erősebben felsrófolva a bezártságban élő, avagy bezártságba kényszerített emberek ama igényét, hogy töltsenek minél több időt kint a szabadban, a természetben.