KézdivásárhelyKözel kétszázan részesültek a bérmálás szentségében

2021. május 12., szerda, Közélet

Jelentős egyházi eseményre került sor vasárnap Kézdivásárhelyen: délelőtt a kantai Szentháromság római katolikus templomban Kovács Gergely érsek, délután a Boldog Özséb plébániatemplomban Kerekes László segédpüspök bérmált. A gyulafehérvári főegyházmegye érseke gyermek- és ifjúkora, a segédpüspök pedig korábbi plébánosi működése helyszínén bérmált, utóbbi a részben még általa felkészített hittanosokat részesítette a keresztény nagykorúság szentségében.

  • Bérmálás a Szentháromság-templomban. Héjja Bécó felvétele
    Bérmálás a Szentháromság-templomban. Héjja Bécó felvétele

Vasárnap a 11 órakor kezdődött szentmisén a kantai Szentháromság-plébánia hatvan fiatalja (28 fiú és 32 lány) részesült a bérmálás szentségében. A főpásztornak Farkas Alajos segédlelkész mutatta be a bérmálásra felkészült, székely ruhás fiatalokat. A főegyházmegye érsekét ebben a templomban szentelte pappá 1993. július 3-án néhai Bálint Lajos érsek, és itt tartotta érseki első miséjét 2020. március 1-jén. Az egyházközség a Tódor Előd képzőművész által készített, a Szentháromság-templomot ábrázoló festménnyel ajándékozta meg a főpásztort. Kovács Gergely érsek szülővárosa templomában első alkalommal szolgáltatta ki a bérmálás szentségét, és saját bérmálkozásának élményét is megosztotta a jelenlevőkkel, bátorítva a bérmálkozó fiatalokat, hogy működjenek együtt a Szentlélek kegyelmével.

Délután a Boldog Özséb-plébániatemplomban két csoportban részesültek az arra felkészült ifjak a keresztény nagykorúság szentségében. A 13 órai szentmisén ötvenhárom, a délután 6 órain pedig hatvannyolc fiatalt bérmált meg Kerekes László segédpüspök. A fiatalok egy része már egy évvel korábban készült a bérmálkozásra, de a világjárvány miatt mostanra halasztódott a tavalyi esemény, így egykori felkészítő plébánosuk szolgáltatta ki nekik a bérmálás szentségét.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 311
szavazógép
2021-05-12: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Összefogás az Oltért

Takarítást szervez az Olt folyó mentén szombaton 10 és 14 óra között a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) és a Lármafa Egyesület, partnerségben a Tega köztisztasági társasággal, a megyei vízgazdálkodási hivatallal, valamint az önkormányzattal.
2021-05-12: Közélet - Szekeres Attila:

Május végén kezdik a felújítást és a bővítést (Sürgősségi osztály)

A sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházat fenntartó Kovászna Megyei Tanács és a székelyudvarhelyi Viaduct Kft. megkötötte az egészségügyi intézmény sürgősségi osztályának bővítésére, korszerűsítésére a kivitelezési szerződést. Az okmányt hétfőn látta el kézjegyével Tamás Sándor tanácselnök és Luka Csaba, a kivitelező cég ügyvezetője.