Pálya-kerékpározás, Nemzetek Kupája496 világranglistapont Hongkongból

2021. május 17., hétfő, Sport

A megyeszékhelyi Sepsi-SIC sportolója, Szabó Norbert az 1 km-es időfutamban a 12., míg sprintben a 17. helyen fejezte be a pálya-kerékpározók Nemzetek Kupájának (volt Világkupa) első fordulóját, amelynek csütörtöktől vasárnapig a hongkongi velodrom adott otthont. Az erős mezőnyben versenyző Szabó 496 ponttal gyarapította világranglistapontjainak számát, és elmondása szerint legközelebb a június végi Európa-bajnokságon áll rajthoz.

Egy hete még Olaszországban versenyzett, az elmúlt napokat azonban Hongkongban töltötte, és ott tette próbára magát a sepsiszentgyörgyi Szabó Norbert, aki a pálya-kerékpározók 2021-es Nemzetek Kupának első fordulójában tekert az újabb pontokért. A két olasz CL2-es verseny után a háromszéki bringás sokat javított világranglista-helyezésén, hiszen sprintben a 13. (+11. hely) és az 1 km-es időfutamban a 30. (+24. hely) pozícióból várta a kínai városállambéli megmérettetést. Kerekesünk a jó szereplés reményében utazott oda, s nyugodtan kijelenthetjük, hogy elérte célkitűzését, mivel 496 ponttal gazdagította eddigi hozományát.

Péntek délelőtt rendezték meg az 1 km-es időfutam selejtezőjét, a tizennégy fős mezőnyben Szabó Norbert a 12. időt futotta (1:06.544 perc), és sajnos nem jutott be a döntőbe. Pálya-kerékpárosunk így a 12. helyen zárta a versenyszámot, amiért 304 világranglistapontot kapott. A viadalt egyébként a német Felix Gross nyerte meg. Vasárnap következett a sprint, amelyre 21 bringás nevezett. Szabó 10.385 mp-es idővel a 15. helyen fejezte be a kvalifikációt, s tizenhatoddöntőben pedig a maláj Muhammad Ridwan Sahrommal találkozott. Sajnos, a 28 esztendős Norbert 0.110 mp-cel lassabbnak bizonyult ellenfelénél, és végül a 17. lett ebben a számban (192 pont). A megmérettetés japán dominanciával zárult, hiszen az első öt helyezett a felkelő nap országának képviseletében vett részt a Nemzetek Kupája első fordulóján.

„A Hongkongban szerzett pontok a világranglista-helyezésem szempontjából nagyon fontosak, és ezért is vettem részt ezen a versenyen. Tudtam, hogy a formám még nem teljes, a biciklim vadiúj, és egyáltalán nem vagyok összeszokva vele. De most csak a pontok számítanak, s az, hogy minél előbb legyek a rangsorban, hogy kijuthassak a világbajnokságra. Összességében elégedett vagyok az eredménnyel” – nyilatkozta érdeklődésünkre Szabó Norbert, aki úgy tervezi, hogy legközelebb a június végi Európa-bajnokságon áll rajthoz.

Az eredmény: * 1 km-es időfutam: 1. Felix Gross (német) 1:00.774 perc, 2. Muhammad Fadhil Mohd Zonis (maláj) 1:01.772 perc, 3. Juan Peralta (spanyol) 1:02.173 perc… 12. Szabó Norbert 1:06.544 perc * sprint: 1. Yudai Nitta (japán), 2. Yuta Wakimoto (japán), 3. Tomohiro Fukaya (japán)… 17. Szabó Norbert. (tibodi)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1446
szavazógép
2021-05-17: Sport - Tibodi Ferenc:

Rebecca Tobin az idény legjobbja (Női kosárlabda, Nemzeti Liga)

Kedden a megyeszékhelyi Sepsi-SIC végső diadalával ért véget a női kosárlabda Nemzeti Liga 2020–2021-es idénye, amelyet Háromszék másik csapata, a Kézdivásárhelyi SE a kilencedik helyen fejezett be. Az ötödik bajnoki cím mellett a zöld-fehérek a nemrég lezárult idényben hatodszor ünnepeltek Román Kupa-győzelmet, ami azt jelenti, hogy csapatunknak 2016, 2018 és 2019 után negyedik alkalommal sikerült dupláznia.
2021-05-17: Sport - :

Visszavonult Ilyés Ferenc (Kézilabda)

Ilyés Ferenc 229-szeres válogatott kézilabdázó szombaton bejelentette visszavonulását. A Grundfos Tatabánya 39 éves védekezőspecialistájának szerdán a Veszprémi KKFT elleni győztes bajnoki mérkőzésen megsérült a térde, így az idény hajrájában már nem léphet pályára.