Közvitán az első pályázati eligazító füzetek

2021. május 18., kedd, Gazdakör

Az Országos Vidéki Beruházásokat Kifizető Ügynökség nemrég jelentette meg honlapján az ideiglenes pályázati eligazító füzeteket a következő intézkedéseknél: 4.2-es – mezőgazdasági termékek feldolgozásának támogatása, 16.4-es – piaci szereplők partnerségi kapcsolatainak és a helyi piacok kialakításának támogatása, valamint 9.1-es – termelői csoportok létrejöttének és működésének támogatása.

Az eddigi hivatalos információk szerint a kétéves átmeneti időszakban a termékfeldolgozási támogatásnál 140 millió euróra lehet majd pályázni, a partnerségi kapcsolatok és helyi piacok kialakításánál 40 millió euróra, a termelői csoportoknál pedig 5 millió euróra.

Az ideiglenes füzeteket közvita céljából jelentették meg, az érdeklődők, érintettek pedig május 28-ig tehetnek javaslatokat, a consultare@afir.info e-mail-címre küldve észrevételeiket. A beérkező javaslatokat elemzik, ha jónak találják, bekerülnek a végleges eligazító füzetekbe. Az ideiglenes füzetek az ügynökség honlapján (www.afir.info) a Transparență decizională tárhelyen, a Documente în dezbatere alkönyvtárban tanulmányozhatók.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 656
szavazógép
2021-05-18: Gazdakör - Incze Péter:

Egyre többen pályáznak a biztosítási támogatásra

A Vidéki Beruházásokat Kifizető Országos Ügynökség (AFIR) által nyilvánosságra hozott adatok szerint évről évre nő az érdeklődés a 17.1-es számú, a Támogatás a növényi kultúrák és állatok biztosítására kifizetett összeg részleges megtérítésére nevet viselő intézkedésnél. A tavalyi pályázóknak 9,5 millió eurót fizettek ki, hatszor többet, mint 2018-ban, amikor a pályázat első kiírásán elnyert és a gazdáknak kifizetett támogatás mindössze 1,7 millió euró volt. A második kiírásnál, 2019-ben 1680 pályázatot tettek le, amelyből 1072-t nyilvánítottak kifizethetőnek. Tavaly, a harmadik kiírásnál már 6439 pályázatot tettek le, amelyből 5612 pályázatot találtak kifizethetőnek.
2021-05-18: Belföld - :

Két magyar egyházi óvoda Nagyváradon

Átadták a magyar állam Kárpát-medencei óvodafejlesztési programja keretében épült első romániai evangélikus óvodát vasárnap délután Nagyváradon, hétfőn pedig a római katolikus Szent László Óvoda új épületszárnyának alapkövét helyezte el Böcskei László megyéspüspök és Grezsa István, a magyar miniszterelnökség Kárpát-medencei óvodafejlesztési programjáért is felelős miniszteri biztosa.