SportéletA Sepsi OSK és a Királypingvinek kapják a legtöbb pénzt

2021. június 7., hétfő, Sport

Nemrégiben hirdetett eredményt Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa helyi egyesületek és szervezetek számára sportrendezvények résztámogatására kiírt pályázatán. A megyeszékhelyi önkormányzat internetes portálján megtalálható dokumentum szerint idén a Sepsi OSK és a Királypingvinek Jégkorongklub kapja a legmagasabb támogatást.

  • Fotó: Facebook / Sepsi OSK
    Fotó: Facebook / Sepsi OSK

Akárcsak 2019-ben, Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa most is 400 ezer lejt osztott szét a megyeszékhelyi egyesületek és szervezetek számára a különböző sportrendezvények résztámogatására, tavaly viszont a koronavírus-járvány miatt bevezetett szükségállapot miatt egy időre felfüggesztették a sportpályázatok elbírálásának folyamatát, ám végül 375 ezer lejnyi támogatás talált gazdára.

A májusi leadási határidővel meghirdetett pályázatra összesen húsz sepsiszentgyörgyi sportegyesület jelentkezett, amelyek összesen 36 támogatási kérelmet nyújtottak be, és ezek közül mindössze kettő nem kapott támogatást. A legtöbb pénzt, azaz 101 500 lejt a Sepsi OSK labdarúgóklub kapta, utánpótlás-nevelésre, versenyeztetésre, illetve tornaszervezésre igényelt támogatást. A második legnagyobb összeget a Királypingvinek Jégkorongklubnak ítélték oda, amelynek két pályázat révén összesen 100 ezer lej (25 ezer lej műkorcsolyára, 75 ezer lej az ifjúsági csapatok versenyeztetésére) folyik be a kasszájába. Negyvenezer lejhez jutott a Sport-All Sport Club (karate), míg a Székelyek a Magasban Sportklub 25 ezer lejt kap. Tízezer lej feletti támogatásban részesült továbbá a Salema Basket (kosárlabda/15 ezer), az Atletico Steaua (labdarúgás 12,5 ezer), a Ciprian SK (úszás/15 ezer), az Alpin SK (sí/12 ezer) és Adrenalin SK (műfalmászás/17,5 ezer). A fallabdás Huni Squash SKE-nek tíz, a Covalpinnak (hegyei futás, MTB) nyolc, a motokrosszos Sugás Motoros Klub, az Aluta SK (triatlon), a Pro Szotyor (labdarúgás) és az Equites SK (kosárlabda) hétezer lejhez jutott, míg a Sepsiszentgyörgyi Bobowling (bowling) öt, az Auto Crono Klub három, az Athlos SK (iskolás sport, Berde Áron Kupa) két és fél, a Tri-Aluta (triatlon) kétezer lejt kap. A tömegsportrendezvényekre szakosodott Gáll Lajos Futókör csak háromezer lejes támogatásban részesült, holott idénre olyan közönségkedvenc eseményei vannak hátra, mint a Szentgyörgy Félmaraton, a Sugás-, a Mikulás- és az évbúcsúztató-futás.

A legtöbb pályázatot, azaz szám szerint ötöt az Adrenalin SK nyújtotta be (amiből négyre kapott pénzt), míg az Atletico Steaua négy, a Sepsi OSK és a Huni Squash SKE három-három tervezetre kért támogatást. A sportpályázatot nyerő egyesületek listája az elnyert összegekkel együtt a www.sepsiszentgyorgyinfo.ro portálon megtalálható. (tif)

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 718
szavazógép
2021-06-07: Sport - :

Bajnoki ezüst- és bronzérem Kolozsvárról (Atlétika)

Pénteken és szombaton a Kolozsvár Arénában rendezték meg a felnőtt, illetve az U23-as korosztályú atlétika országos bajnokságot, amelyről a Sepsiszentgyörgyi MSK sportolói két éremmel – egy ezüst és egy bronz – tértek haza. A municípiumi sportklub legjobb eredménye Rut Cristina Vasile nevéhez fűződik, aki két számban is dobogóra állt.
2021-06-07: Sport - :

Ötödik lett a Sepsi-SIC U13-as lánycsapata (Kosárlabda, utánpótlás)

Az U15-ös korosztályban szerzett bajnoki bronzérem után a megyeszékhelyi Sepsi-SIC U13-as lánycsapata az ötödik helyen fejezte be a korosztályos kosárlabda-pontvadász sepsiszentgyörgyi nyolcas döntőjét, aminek szerdától vasárnapig a Sepsi Aréna adott otthont. A küzdelemsorozat 2020–2021-es kiírása a Marosvásárhelyi Gladius végső sikerével zárult.