Kosárlabda, utánpótlásÖtödik lett a Sepsi-SIC U13-as lánycsapata

2021. június 7., hétfő, Sport

Az U15-ös korosztályban szerzett bajnoki bronzérem után a megyeszékhelyi Sepsi-SIC U13-as lánycsapata az ötödik helyen fejezte be a korosztályos kosárlabda-pontvadász sepsiszentgyörgyi nyolcas döntőjét, aminek szerdától vasárnapig a Sepsi Aréna adott otthont. A küzdelemsorozat 2020–2021-es kiírása a Marosvásárhelyi Gladius végső sikerével zárult.

  • Fotó: Miska Brigitta
    Fotó: Miska Brigitta

A Rusz István irányította együttes 5/6-os győzelmi mutatóval fejezte be az U13-as lány kosárlabda-bajnokság alapszakaszát, s a csapat házigazdaként vágott neki a szerdától vasárnapig a Sepsi Arénában megtartott korosztályos döntő tornának. A kis zöld-fehéreknek a B-csoportban a Bukaresti Dan Dacian, a Marosvásárhelyi Gladius és a Nagyváradi Rookies volt az ellenfelünk, míg az A jelzésű négyesben a Bukaresti Olimpia, a Bukaresti Raptors, a Bukaresti Oroszlánok ABC és a Kolozsvári Smart Basketball Team küzdött meg a legjobb négy közé jutásért.

A Sepsi-SIC-es lányoknak bal lábbal indult a kosárlabdatorna: a mieink első ellenfele a Gladius volt, a szerdai találkozó pedig a vásárhelyiek 84–47 arányú sikerét hozta (pontszerzőink: Holló 13, Péter 6, Zsigmond 2, Bujdosó 3, Váncsa 5, György 14, Muntyán-Nagy 4). Sajnos a csütörtöki játéknap sem hozta meg a SIC számára a várva várt diadalt, hiszen együttesünk ezúttal a Dan Dacian gárdájától kapott ki 53–37-re (psz.: Holló 12, Péter 4, Zsigmond 2, Váncsa 4, György 14, Daragics 1). Pénteken következett a Nagyváradi Rookiesszel szembeni összecsapás, amit játékosaink 46–39-re nyertek meg (psz.: Holló 9, Péter 13, Molnár 2, Bujdosó 1, Váncsa 8, György 10, Daragics 1, Muntyán-Nagy 2), és ennek a sikernek köszönhetően a harmadik helyen zárták a csoportot, az 5–8-as helyosztó első párharcát pedig a fővárosi Raptors ellen vívták. Ezen a mérkőzésen a Rusz-lányok magabiztos teljesítménnyel 65–32-re győzedelmeskedtek (psz.: Holló 12, Péter 9, Szentes 1, Zsigmond 6, Molnár 8, Bujdosó 2, Váncsa 6, György 18, Daragics 2, Muntyán-Nagy 1), és következett a Nagyváradi Rookiesszal szembeni újabb meccs. Az 5. helyért kiírt találkozón a Sepsi-SIC ezúttal 61–40-re verte korábbi csoportellenfelét (psz.: Holló 17, Péter 5, Molnár 5, Bujdosó 1, Váncsa 12, György 19, Muntyán-Nagy 2), és alakulatunk ötödikként zárta a tizenhárom év alattiak bajnokságát.

A Sepsi-SIC legeredményesebb játékosa György Boglárka volt, aki 75 ponttal járult hozzá a csapat mostani eredményéhez, továbbá 98 leszedett labdával bizonyult a döntő, valamint együttesünk legjobb lepattanózójának. A zöld-fehérek 12 esztendős játékosa hét asszisztot osztott ki a megyeszékhelyi torna öt mérkőzésén, ezzel csapattársával, Péter Boglárkával osztozott az alakulat legjobb gólpasszadója címen.

A sepsiszentgyörgyi U13-as döntő végeredménye (lányok): 1. Marosvásárhelyi Gladius, 2. Bukaresti Dan Dacian, 3. Bukaresti Olimpia, 4. Bukaresti Oroszlánok ABC, 5. Sepsi-SIC, 6. Nagyváradi Rookies, 7. Kolozsvári Smart Basketball Team, 8. Bukaresti Raptors. (t)

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 718
szavazógép
2021-06-07: Sport - :

A Sepsi OSK és a Királypingvinek kapják a legtöbb pénzt (Sportélet)

Nemrégiben hirdetett eredményt Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa helyi egyesületek és szervezetek számára sportrendezvények résztámogatására kiírt pályázatán. A megyeszékhelyi önkormányzat internetes portálján megtalálható dokumentum szerint idén a Sepsi OSK és a Királypingvinek Jégkorongklub kapja a legmagasabb támogatást.
2021-06-07: Sport - :

Pérez győzött az Azeri Nagydíjon (Forma–1)

Sergio Pérez, a Red Bull mexikói versenyzője nyerte meg a vasárnapi Azeri Nagydíjat, melyen sem az összetettben vezető csapattársa, Max Verstappen, sem pedig a címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nem szerzett pontot.