Gazdasági növekedés

2021. június 9., szerda, Belföld

A Világbank tegnapi közlése szerint a bruttó hazai termék (GDP) az idén 6 százalékkal fog nőni a tavalyi évhez képest, ami 2,5 százalékponttal nagyobb növekedés volna a januári prognózishoz képest.

A Világbank a jövő évre 4,5 százalékos GDP-bővüléssel számol, ami 0,4 százalékponttal haladja meg a korábbi becslést, 2023-ban 3,9 százalékos gazdasági növekedésre számít. A Világbank ugyanakkor figyelmeztetett, hogy a térségben kockázatot jelent, hogy még alacsony a lakosság koronavírus elleni átoltottsága, ami kedvezőtlenül befolyásolhatja a gazdasági növekedést. A Nemzetközi Valutaalap korábban közölte, hogy idén Romániában 7 százalékos gazdasági növekedésre számít, míg az Európai Bizottság 5,1 százalékos növekedést, a hazai hatóságok pedig 5 százalékos GDP-bővülést remélnek.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 434
szavazógép
2021-06-09: Belföld - :

Jöhet a bicikliút

Kerékpárút-hálózatok kiépítését lehetővé tevő törvénytervezetet fogadott el az RMDSZ kezdeményezésére hétfőn a szenátus.
2021-06-09: Közélet - Iochom István:

Beke István szabadulhat?

Jóváhagyta szerdán a Brassói Bíróság Beke István feltételes szabadlábra helyezési kérését – az ítélet azonban nem jogerős, az ügyészség három napon belül megfellebbezheti a döntést.