Beke István szabadulhat?

2021. június 9., szerda, Közélet

Jóváhagyta szerdán a Brassói Bíróság Beke István feltételes szabadlábra helyezési kérését – az ítélet azonban nem jogerős, az ügyészség három napon belül megfellebbezheti a döntést.

  • Beke István 2015. június 4-én a Trianon-gyásznapon a világháborús emlékmű előtt. A szerző archív felvétele
    Beke István 2015. június 4-én a Trianon-gyásznapon a világháborús emlékmű előtt. A szerző archív felvétele

A feketehalmi börtönben raboskodó Beke István negyedik alkalommal benyújtott feltételes szabadlábra helyezési kérését szerdán tárgyalta a bíróság. A börtönbizottság a már letöltött éveket és jó magaviseletét figyelembe véve ismét Beke István előzetes szabadlábra helyezését javasolta. Korábban, Beke István tavaly benyújtott feltételes szabadlábra helyezési beadványát május 14-én, július 2-án tárgyalta a Brassói Bíróság, december 9-én pedig a Konstanca megyei Medgidiai Bíróság, és minden alkalommal elutasították a kérését. Szerdán azonban megtört a jég, és a taláros testület alapfokon Beke István előzetes szabadlábra helyezéséről döntött. Az ítélet nem jogerős, az ügyészségnek három nap áll a rendelkezésére megfellebbezni az alapfokú döntést.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2870
szavazógép
2021-06-09: Belföld - :

Gazdasági növekedés

A Világbank tegnapi közlése szerint a bruttó hazai termék (GDP) az idén 6 százalékkal fog nőni a tavalyi évhez képest, ami 2,5 százalékponttal nagyobb növekedés volna a januári prognózishoz képest.
2021-06-09: Belföld - :

Veszélyhelyzet újabb harminc napig

Harminc nappal hosszabbította meg a kormány a veszélyhelyzetet Románia területén, a hosszabbítás június 12-étől érvényes. A hírt Florin Cîţu miniszterelnök jelentette be a szerdai kormányülés végén.