Szemétügyek

2021. június 10., csütörtök, Belföld

Három felszólítást kapott Románia az Európai Bizottságtól (EB) a hulladékgazdálkodással kapcsolatban, melyekben arra kérik az országot – más uniós tagállamokkal együtt –, hogy hozzák összhangba nemzeti jogszabályaikat a hulladéklerakókra, a hulladékokról szóló és a csomagolási hulladékról szóló uniós irányelvben foglalt módosításokkal.

Az EB mindhárom ügyben felszólító levelet küldött 2020 októberében az érintett tagállamoknak, most pedig indoklással ellátott véleményeket bocsátott ki, ami a kötelezettségszegési eljárás második szakasza. Az országoknak két hónap áll a rendelkezésükre, hogy válaszoljanak és meghozzák a szükséges intézkedéseket, ellenkező esetben az EB az EU Bíróságához fordulhat az ügyben.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2868
szavazógép
2021-06-10: Belföld - :

Bizalmatlankodnak

A Szociáldemokrata Párt képviselői benyújtották tegnap az alsóházhoz a Cristian Ghinea európai projektekért felelős miniszter elleni egyszerű indítványt.
2021-06-10: Világfigyelő - :

Növelték az egyetemisták támogatását (Lehet pályázni a Szülőföldön magyarul programra)

Megjelentek a Magyarországon kívüli területeken a magyar nyelvű oktatást és nevelést támogató, a magyar iskolaválasztást ösztönző Szülőföldön magyarul program idei felhívásai – jelentette be Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára tegnap Budapesten sajtótájékoztatón.