Bizalmatlankodnak

2021. június 10., csütörtök, Belföld

A Szociáldemokrata Párt képviselői benyújtották tegnap az alsóházhoz a Cristian Ghinea európai projektekért felelős miniszter elleni egyszerű indítványt.

  • Cristian Ghinea. Fotó: Gov.ro
    Cristian Ghinea. Fotó: Gov.ro

Az indítványban a szociáldemokraták leszögezik, haladéktalanul le kell váltani Ghineát a miniszteri tisztségből, mivel „menedzseri dilettantizmusról” tett tanúbizonyságot. Ugyanakkor úgy vélik, az országos helyreállítási terv egy „katasztrófa”, amely tönkreteszi az országot a következő öt évre. A képviselőház házbizottságának döntése értelmében az indítványt hétfőn 16 órától vitatja meg a plénum, majd kedden szavaznak róla.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2873
szavazógép
2021-06-10: Belföld - :

Ismét ünnep május 10.

Újabb nemzeti ünnep elfogadásáról szavazott a képviselőház, amely május 10-ét nyilvánította a nemzeti függetlenség napjává, ez az ünnep azonban – akár a Havasalföld és Moldva egyesülésére emlékeztető január 24-e – nem jár munkaszüneti nappal is.
2021-06-10: Belföld - :

Szemétügyek

Három felszólítást kapott Románia az Európai Bizottságtól (EB) a hulladékgazdálkodással kapcsolatban, melyekben arra kérik az országot – más uniós tagállamokkal együtt –, hogy hozzák összhangba nemzeti jogszabályaikat a hulladéklerakókra, a hulladékokról szóló és a csomagolási hulladékról szóló uniós irányelvben foglalt módosításokkal.