Labdarúgás, Európa-bajnokságKüzdelmes mérkőzésen győzött Ukrajna

2021. június 18., péntek, Sport

Az ukrán labdarúgó-válogatott 2–1-re legyőzte Észak-Macedónia együttesét tegnap Bukarestben a C-csoport második fordulójában. A balkáni gárda második mérkőzését is elveszítette a tornán, míg az ukránok ezzel a győzelemmel jutottak első pontjaikhoz.

  • Andrij Jarmolenko. Fotó: Facebook / UEFA EURO 2020
    Andrij Jarmolenko. Fotó: Facebook / UEFA EURO 2020

Az ukránok kezdtek jobban, mezőnyfölényben játszottak, majd a 29. percben megérdemelten jutottak vezetéshez, nem sokkal később pedig megduplázták előnyüket. Az északmacedónok ritkán tudták támadásaikat eljuttatni az ukrán kapuhoz, amit csak két alkalommal veszélyeztettek. A balkáni csapat a második játékrészben előbb helyzetig, majd szépítésig is jutott. Az egyenlítés reményében továbbra is kockáztatott, letámadott, így a középpályán és a védelemben sebezhetővé vált, emiatt az ukrán ellentámadások valós gólveszéllyel kecsegtettek. A 70. perc után kiegyenlítődött a mezőnyjáték, a 82. percben pedig az ukránok büntetőből bebiztosíthatták volna a győzelmüket. A játékvezető a technika segítségével látta meg, ahogy a sorfalban álló Daniel Avramovski könyökén pattant meg egy ukrán szabadrúgás, és némi videózás után a tizenegyespontra mutatott. Az eredmény azonban nem változott, ugyanis Ruszlan Malinovszki lövését Stole Dimitrievski hárította.

 

Nyolcaddöntőbe jutottak az olaszok

Az olasz labdarúgó-válogatott kiharcolta a nyolcaddöntőbe jutást, miután szerdán 3–0-ra győzött Svájc ellen Rómában, az A-csoport második fordulójában. Az első körben a törököket ugyancsak 3–0-ra legyőző olasz együttes immár 29 mérkőzés óta veretlen, és sorozatban tíz találkozón győzött úgy, hogy ezeken egyetlen gólt sem kapott. A házigazdák a találkozó elejétől kezdve többet birtokolták a labdát, a 19. percben Giorgio Chiellini révén egy kezezés miatt érvénytelenített találatig is eljutottak, majd nem sokkal később szabályos góllá érett a mezőnyfölényük. A hátrányban lévő svájci gárda ezt követően próbált a korábbinál támadóbb szellemben fellépni, viszont csak kiegyenlítettebbé vált az összecsapás. Szünet után az olaszok a duplázó Manuel Locatelli révén növelték előnyüket, míg ellenfelük a 64. percben jutott el először veszélyes helyzetig, de Gianluigi Donnarumma lábbal hárítani tudott. A játékrész második felében mindkét csapat előtt adódtak kisebb lehetőségek, de az olaszok voltak azok, akik Ciro Immobile révén ismét betaláltak és végül magabiztos győzelmet arattak.

 

Ismét kikaptak a törökök

Wales 2–0-ra legyőzte Törökország csapatát az A-csoport második fordulójában Bakuban. Az első félidőben mindkét együttes a vezetés megszerzésére hajtott, azonban a lehetőségek a hajráig pontatlannak bizonyultak. Aaron Ramsey két hatalmas lehetőséget is elrontott, majd a 42. percben Gareth Bale kihagyhatatlan helyzetbe hozta, ezzel Wales került előnybe. A második játékrészben Bale büntetőből növelhette volna csapata előnyét, viszont fölé lőtte, majd nem sokkal később megtámadta és megzavarta a török kapust, aki a gólvonaltól néhány méterre eltalálta a walesi csatárt, de a lábáról kevéssel a kapufa mellé pattant a labda. A törökök a hátralévő időben mindent megtettek az egyenlítésért, de legnagyobb helyzetüket is kihagyták. Ellenfele támadásait igyekezett kihasználni a walesi válogatott, és az utolsó percben megduplázta a különbséget.

Eredmények: * A-csoport, 2. forduló: Wales–Törökország 2–0 (gsz.: Ramsey 42., C. Roberts 90+5.), Olaszország–Svájc 3–0 (gsz.: Locatelli 26., 52., Immobile 89.) * C-csoport, 2. forduló: Ukrajna–Észak-Macedónia 2–1 (gsz.: Jarmolenko 29., Jaremcsuk 34., illetve Alioski 57.).

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1718
szavazógép
2021-06-18: Sport - :

Magyar és török versenyen a háromszékiek (Motokrossz)

Az ozsdolai Ördög Zoltán és a sepsiszentgyörgyi Tompa Krisztián sem tétlenkedett az elmúlt hétvégén, hiszen előbbi a magyar motokrossz-küzdelemsorozat, míg utóbbi a Balkán-bajnokság ugyancsak harmadik futamán állt rajthoz. Mérlegük egy futamgyőzelem és egy kilencedik hely.
2021-06-18: Sport - :

Sepsiszentgyörgyi Eb-résztvevők (Karate)

A sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club és az MTK Budapest karateszakosztályának két versenyzője, Gödri-Martis Huba és Baló Hunor indulási jogot szerzett az augusztus 20. és 22. között a finnországi Tamperében sorra kerülő korosztályos Európa-bajnokságra.