Alkotmánysértő kinevezések

2021. június 18., péntek, Belföld

Érvénytelenítette az alkotmánybíróság a közszolgálati rádió és televízió ideiglenes vezetőinek kinevezéséről szóló parlamenti határozatokat, amelyek ellen a Szociáldemokrata Párt emelt óvást.

  • Fotó: MediaStandard.ro
    Fotó: MediaStandard.ro

A kormánykoalíció május 11-én váltotta le a közszolgálati rádió és televízió vezetését, de nem választott új igazgatótanácsokat, mert előbb külön akarja választani a két intézményben az elnöki és a vezérigazgatói tisztségeket. A közszolgálati médiatörvény módosításáig ideiglenes elnök-vezérigazgatókat neveztek ki, ám az alkotmánybíróság szerint a hatályos törvény ezt nem teszi lehetővé. A korábbi baloldali parlamenti többség által kinevezett médiavezetők lecserélését már hónapok óta tervezi a jelenlegi kormánykoalíció, de nem tudott megegyezni a tisztségek elosztásáról.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 718
szavazógép
2021-06-18: Belföld - :

Hírsaláta

AUTÓPÁLYA NEM, BÁNATPÉNZ IGEN. 2019 óta 686 millió lejnyi kártérítést perkált ki a román állam az autópálya-építőknek, illetve az országutak felújításán dolgozó vállalkozóknak.
2021-06-18: Belföld - :

A kórházi fertőzések ellen küzdenek

Csaknem 20 ezer aláírást tartalmazó petíciót adtak át tegnap a Declic közösség tagjai Ioana Mihăilă egészségügyi miniszternek a kórházon belüli fertőzések napi szintű jelentését követelve. A petíció kezdeményezői egy tiltakozást is szerveztek az egészségügyi minisztérium épülete előtt.