Támogatás zöldségtermelőknek

2021. június 18., péntek, Belföld

Jóváhagyta a kormány a zöldségtermesztőknek szánt de minimis támogatást. A csekély összegű támogatás értéke 2000 euró/zöldségféle/1000 négyzetméter, és összesen 150 millió lejt (30,785 millió eurót) szánnak a programra.

  • Fotó: Botosani Exclusiv
    Fotó: Botosani Exclusiv

A határozat értelmében a támogatás paradicsom, paprika, uborka és padlizsán védett területen való termesztésére igényelhető. Az igényléseket a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) kirendeltségeinél fogadják július 20-áig. A határozat előírja, hogy a termést november 2-a és december 2-a között kell értékesíteni.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 718
szavazógép
2021-06-18: Belföld - :

A kórházi fertőzések ellen küzdenek

Csaknem 20 ezer aláírást tartalmazó petíciót adtak át tegnap a Declic közösség tagjai Ioana Mihăilă egészségügyi miniszternek a kórházon belüli fertőzések napi szintű jelentését követelve. A petíció kezdeményezői egy tiltakozást is szerveztek az egészségügyi minisztérium épülete előtt.
2021-06-18: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Megújult a játszótér, sportpálya épült a Gulliver Óvodában (Kárpát-medencei óvodafejlesztési program)

Korszerű játszótérrel, jól felszerelt sportpályával és szabadidős tevékenységekre alkalmas pavilonokkal gyarapodott a sepsiszentgyörgyi Gulliver Napközi Otthon, illetve annak 5-ös számú tagóvodája, ahová műgyepes mini sportpályát telepítettek. A beruházás a magyar kormány Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Programja részeként valósult meg, együttműködésben a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségével (RMPSZ).