Gyermekrajz-kiállítás Kovásznán

2021. június 18., péntek, Közélet

Telt ház volt kedden késő délután a kovásznai városi művelődési ház Ignácz Rózsa Termében. Gyerekek, szülők, nagyszülők, pedagógusok gyűltek össze a gyereknap alkalmával meghirdetett rajzversenyre beérkezett alkotások tárlatmegnyitójára. A kiállítást a művelődési ház szervezte, az eseményt a városháza által kiemelten támogatott rendezvények közé sorolták. A jeles alkalommal fellépett a Neo-Gitár Alfa együttes Kurta Béla zenetanár vezetésével.

  • Nagy érdeklődés mellett nyílt meg a gyermekrajz-kiállítás Kovásznán. A szerző felvétele
    Nagy érdeklődés mellett nyílt meg a gyermekrajz-kiállítás Kovásznán. A szerző felvétele

Közel 250 rajzzal neveztek a gyermekek, közülük több korosztályban 52-en részesültek kitüntetésben – az első, második és harmadik helyezések mellett dicséretben is – a legjobb alkotások beküldői. Közönségdíjat is átadtak, a nagyérdemű interneten leadott szavazatai alapján további öt alkotót tüntettek ki.

A megnyitón Konnáth Rita, a Kádár László Képtár vezetője értékelte az alkotásokat. Külön kitért a zsűrizési szempontokra, ugyanis az egyik közösségi oldalon már korábban megjelent a díjazottak névsora, s a bejegyzéshez többen fűztek kritikus megjegyzést. Butyka Gyula, a művelődési ház referense érdeklődésünkre elmondta: valószínűleg tévedtek, mikor nem szabtak konkrét témát a rajzoknak. Sokféle rajzzal neveztek a gyermekek, ez nehezítette a négytagú zsűri munkáját. Mindezen változtatni fognak a következő rajversenyre – mondta Butyka.

A díjazottak a városháza jóvoltából – 3000 lejes díjalapot ítéltek meg – édességcsomagokat, rajzfelszereléseket kaptak ajándékba, melyeket a művelődési ház vásárolt meg. A kitüntetettek okleveleket is átvehettek.

A kiállítás mindaddig látogatható marad, míg újabb tárlatmegnyitóra nem kerül sor az Ignácz Rózsa Teremben, de iskolazárásig mindenképp – tudtuk meg a referenstől.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1622
szavazógép
2021-06-18: Közélet - :

Az első kapavágás a múzeumnál

Négy évvel a finanszírozási és másfél évvel a kivitelezési szerződés aláírását követően tegnap elkezdődött a tulajdonképpeni korszerűsítési munka a Székely Nemzeti Múzeum épületegyüttesén – jelentette be Tamás Sándor. A megyei önkormányzat elnöke szerint nehéz folyamat vezetett idáig, hiszen összesen öt közbeszerzési eljárásra volt szükség, hogy végre megtalálják a tervezőt, illetve a kivitelezőt, akiknek 2023 nyara végére kell elkészülniük a munkával.
2021-06-18: Közélet - Nagy D. István:

Megújul és bővül a régi épület (Megyei kórház)

Minisztériumi, valamint megyei önkormányzati forrásokból jelentősen kibővítik és korszerűsítik a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház belgyógyászati, ideggyógyászati, szemészeti, valamint nefrológia-dialízis osztályainak otthont adó régi épületet – jelentette be tegnap Tamás Sándor. Kovászna Megye Tanácsának elnöke annak kapcsán beszélt a múlt év őszén kezdődött munkálatokról, hogy a testület tegnapi soros ülésén beépítették a költségvetésbe a szaktárca által e célra kiutalt ötmillió lejt, amihez az önkormányzat további 200 ezer lejt pótolt önrészként.