Két nap után újabb támadás

2021. június 21., hétfő, Belföld

Vasárnap délben újabb medvetámadás történt, és szintén Hargita megyében: ezúttal is egy férfit sebesített meg az állat, aki ugyancsak a csíkszeredai kórházba került.

  • Fotó: MTI / Veres Nándor
    Fotó: MTI / Veres Nándor

A Székelyhon beszámolója szerint a Kápolnásfaluhoz tartozó Tizenhétfalusiban a villanypásztor ellenőrzésére kiment gazdára rontott rá a medve, amely miután mellbe vágta, a veséje tájékán harapott a testébe. A pórul járt gazda maga jött be autójával a helyszíntől 2–3 kilométerre lévő Kápolnásfaluba, ahonnan György Ágoston, szállította kórházba. György – aki a Homoród Erdészeti Hivatalban dolgozik, és a Nagy-Küküllő Vadász- és Sporthorgász Egyesületnek is tagja – elmondta: nagy szerencséje volt az áldozatnak, hiszen vele volt egy nagy testű juhászkutya, amely védelmezte, ennek köszönhetően nem történt nagyobb baj. A csíkszeredai kórházban azonban az orvosok azt mondták, műteni kell a medvetámadásban megsérült férfit. A történteket Mărmureanu-Bíró Leonárd, a vadászegyesület igazgatója is megerősítette, és hozzátette: azonosítani fogják az agresszív medvét és kilövési engedélyt kérnek rá.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 718
szavazógép
2021-06-21: Belföld - :

Emberre támadt a medve

Hét orvos hat órán keresztül műtötte azt az 54 éves férfit, akire péntek hajnalban a Székelykeresztúr melletti Románandrásfalva közelében levő tanya mellett támadt rá a medve. A súlyosan megsebesült férfit a székelyudvarhelyi kórházban részesítették sürgősségi ellátásban, majd Csíkszeredába szállították, ahol műtétek sorozatával sikerült megmenteni az életét. A férfi mellkasi, fej- és nyaksérüléseket is szenvedett, a medve darabokat harapott ki az áldozat testéből, nemcsak szövetet, hanem csontot is. A csíkszeredai kórház udvarán pénteken tartott sajtótájékoztatón jelen levő Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter elmondta: olyan törvénymódosításon dolgoznak, amely lehetővé teszi az azonnali beavatkozást. A támadó medvét egyelőre nem sikerült azonosítani.
2021-06-21: Belföld - :

Hírsaláta

NEM EZ A MEGELŐZÉS MÓDJA. Súlyos állapotban szállítottak a jászvásári kórházba egy Neamţ megyei férfit, aki saját feje szerint próbálta megelőzni a koronavírus-fertőzést: orvost nem is kérdezve egy kerek évig szedte a paracetamolt és metamizolt (Algocalmin).