Tesztelés saját zsebből

2021. június 21., hétfő, Belföld

Várhatóan saját zsebükből kell időszakosan teszteltetniük magukat azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik nincsenek beoltva koronavírus ellen – jelentette ki Ioana Mihăilă egészségügyi miniszter.

  • Fotó: Biz Brasov
    Fotó: Biz Brasov

Hangsúlyozta: nem tudnak és nem is akarnak senkit oltásra kötelezni, de a betegeknek ahhoz is joguk van, hogy olyan orvossal, asszisztenssel, ápolóval kerüljenek kapcsolatba, aki nem jelent kockázatot számukra, aki kevés valószínűséggel fertőz, és ez csak oltással érhető el. A miniszter elmondta azt is, hogy 87 ezer antigén gyorstesztet osztottak ki azon gyógyszertárak számára, amelyek vállalták, hogy részt vesznek a tesztelési folyamatban. A tárca ingyen bocsátja a patikák rendelkezésére a teszteket, de azok pénzt kérhetnek el a szolgáltatásért, felszámolva például a védőfelszerelések árát. Megyénként 2000 tesztet osztottak ki, Bukarestben pedig ötezret.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 715
szavazógép
2021-06-21: Belföld - :

Hírsaláta

NEM EZ A MEGELŐZÉS MÓDJA. Súlyos állapotban szállítottak a jászvásári kórházba egy Neamţ megyei férfit, aki saját feje szerint próbálta megelőzni a koronavírus-fertőzést: orvost nem is kérdezve egy kerek évig szedte a paracetamolt és metamizolt (Algocalmin).
2021-06-21: Belföld - :

Folyamatos a csökkenés

Napról napra jobban alakul a járvány: pénteken 70, szombaton 63, vasárnap pedig 53 új koronavírus-fertőzést igazoltak országszinten, és a betegek száma is folyamatosan csökken.