Határon túli adomány a csíksomlyói tűzkárosultaknak

2021. június 22., kedd, Belföld

Több mint kétszázezer forintot sikerült összegyűjtenie az előző időszakban szervezett jótékonysági árverésen a Magyarországon Élő Háromszékiek Egyesületének, az összeget a csíksomlyói romatelepen az év elején pusztító tűzvész nyomán otthontalanná vált családok megsegítésére ajánlották fel. Az egyesület képviselői pénteken adták át az adományt Csíkszereda polgármester-helyettesének.

  • Madaras Dániel, Sógor Enikő és Molnár Beáta Tünde
    Madaras Dániel, Sógor Enikő és Molnár Beáta Tünde

Mint arról korábban lapunkban beszámoltunk, Csíksomlyó romatelepén január hetedikén este ütött ki tűz, melynek következtében húsz ház égett le részben vagy teljesen, a felgyúlt épületekből kimenekülőket, több mint 250 személyt – köztük 140 gyermeket – ideiglenesen a csíkszeredai Erőss Zsolt Sportcsarnokban szállásoltak el a hatóságok. Az önkormányzat felhívására a helyiek élelmiszerrel, ruhaneműkkel, pokrócokkal és matracokkal segítették a károsultakat, és számos civil szervezet is a helyszínre küldte csapatait. A hatóságok becslése szerint a keletkezett kár 100 ezer lejre rúg.

A szerencsétlenséget követően adománygyűjtést indított a tűzkárosultak megsegítésére a Magyarországon Élő Háromszékiek Egyesülete, s hogy hivatalossá is tegyék a kezdeményezést, Székely Péter egyesületi elnök felvette a kapcsolatot Csíkszereda városvezetőjével. A szervezet a tulajdonában lévő festményt, valamint dedikált sportmezeket értékesített a május 29-ig tartó, a közösségi médiában szervezett jótékonysági árverésén. A gyűjtés eredményeként 225 ezer forintot sikerült támogatásként felajánlani az otthontalanná vált csíkiak javára, az adományt pénteken adta át Csíkszeredában Sógor Enikő alpolgármesternek az egyesületet képviselő Molnár Beáta Tünde és Madaras Dániel.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 718
szavazógép
2021-06-22: Belföld - :

Hírsaláta

MÁRKÁS ÖLTÖNY HÓELTAKARÍTÁSRA. Hatalmas összegeket költöttek ruhára, alkoholra és kütyükre a kolozsvári BT Aréna vezetői az elmúlt időszakban. Tavaly, a járvány első évében, amikor semmiféle rendezvényt nem lehetett szervezni, az Aréna vesztesége 50 ezer lej volt, és egy alkalmazottat utcára is tettek, Ionuţ Rusu igazgató 2000 euróra vásároltatott ruhákat drága márkaboltokból.
2021-06-22: Belföld - :

Egyszerűsítik a kárpótlást

Florin Cîțu kormányfő vasárnap ismertette, kormányhatározatot dolgoznak ki, amely egyszerűsíti az áradások által sújtott személyeknek járó támogatást – számolt be a Digi24 hírtelevízió.