Egyszerűsítik a kárpótlást

2021. június 22., kedd, Belföld

Florin Cîțu kormányfő vasárnap ismertette, kormányhatározatot dolgoznak ki, amely egyszerűsíti az áradások által sújtott személyeknek járó támogatást – számolt be a Digi24 hírtelevízió.

  • Fotó: digi24.ro
    Fotó: digi24.ro

A miniszterelnök ugyanakkor jelezte, személyes terepszemlékre indul, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a kárpótlást valóban azok kapják meg, akik erre jogosultak. Azt kérte a kormánymegbízottaktól, személyesen menjenek ki az árvíz érintette térségekbe, illetve hogy azonnal jelezzék, ha többleterőforrásokra van szükségük. A kormányhatározat kapcsán Cîțu kifejtette, az a cél, hogy a nehéz helyzetbe kerültek gyorsan támogatáshoz jussanak. A rendeletben bizonyos összegeket határoznak meg az árvíz okozta károk függvényében. A Digi 24 szerint tavaly az árvízkárok megtérítésére ötmillió lejes keretet hagytak jóvá, azok a családok, egyedülálló személyek, akiknek lakása 75 százalékban károsult 4000 lejt kaphattak, ahol 50 és 75 százalék közötti volt a pusztítás mértéke, 2000 lejes összeget juttattak a családoknak, ennél kisebb kár esetén pedig 1500 lejre jogosultak az érintettek. Azon családok számára, ahol az áradás emberéletet is követelt, további ötezer lejt utaltak ki.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 718
szavazógép
2021-06-22: Belföld - Demeter Virág Katalin:

Határon túli adomány a csíksomlyói tűzkárosultaknak

Több mint kétszázezer forintot sikerült összegyűjtenie az előző időszakban szervezett jótékonysági árverésen a Magyarországon Élő Háromszékiek Egyesületének, az összeget a csíksomlyói romatelepen az év elején pusztító tűzvész nyomán otthontalanná vált családok megsegítésére ajánlották fel. Az egyesület képviselői pénteken adták át az adományt Csíkszereda polgármester-helyettesének.
2021-06-22: Belföld - :

Vizsgáznak a nyolcadikosok

Több mint 131 ezer nyolcadikos iratkozott be az országos képességfelmérő vizsgára – közölte az oktatási tárca. A vizsga ma kezdődik a román nyelv és irodalom írásbelivel, 24-én matematikából adnak számot tudásukról a nyolcadik osztályt végzett tanulók.