Lesz elég védőoltás

2021. július 8., csütörtök, Belföld

Az egészségügyi minisztérium 406 ezer dózis, a tuberkulózis megelőzésére kifejlesztett újszülöttkori BCG oltást, illetve 160 ezer adag hepatitis B elleni védőoltást vásárol, a központosított beszerzéshez szükséges valamennyi eljárás lezárult már – tájékoztat a szaktárca.

A dokumentum szerint június elején országos szinten 48 781 dózis volt készleten a hepatitis B elleni vakcinából és 65 900 adag a BCG oltásból. Előbbiből átlagban 12 500, utóbbiból 27 ezer fogy el havonta. A szaktárca felszólította a megyei közegészségügyi igazgatóságokat, vizsgálják meg, vannak-e olyan csecsemők, akik ebben az időszakban születtek és nem kapták meg az oltást. A minisztérium egyben arról biztosít mindenkit, hogy valamennyi oltatlan gyermek meg fogja kapni a vakcinát.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki a legfőbb hibás a kormányválságért?


eredmények
szavazatok száma 956
szavazógép
2021-07-08: Belföld - :

Nem változott az alapkamat

A Román Nemzeti Bank igazgatótanácsa tegnapi monetáris politikai ülésén változatlanul 1,25 százalékon tartotta az alapkamatot, amely így továbbra is a történelmi mélypontnak számító szinten marad.
2021-07-08: Világfigyelő - :

Éles vita Magyarországról (Európai Parlament)

Ismét Magyarországról vitáztak az Európai Parlament tegnapi ülésén Strasbourgban. A magyar országgyűlés által elfogadott pedofiltörvény kapcsán nagyon szigorú határozatot készül elfogadni az EP, sokan jogállamisági mechanizmust és pénzelvonást sürgettek, a jobboldali politikusok szerint azonban hisztériakeltés zajlik a törvény körül.