Nem változott az alapkamat

2021. július 8., csütörtök, Belföld

A Román Nemzeti Bank igazgatótanácsa tegnapi monetáris politikai ülésén változatlanul 1,25 százalékon tartotta az alapkamatot, amely így továbbra is a történelmi mélypontnak számító szinten marad.

A jegybank a kereskedelmi bankok kötelező lej és valuta tartalékrátáját sem módosította. A jegybank az idén év végén 4,1 százalékos inflációra számít, miután májusban újból felfelé módosította 0,7 százalékponttal a prognózisát. Előzőleg március közepén is 0,9 százalékponttal emelte az idei várakozását az eredetileg prognosztizált 2,5 százalékhoz képest. A jegybank előrejelzése szerint a fogyasztói árindex 2022-ben várhatóan 3 százalékra mérséklődik.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki a legfőbb hibás a kormányválságért?


eredmények
szavazatok száma 956
szavazógép
2021-07-08: Belföld - :

Románia az első

Az Európai Bizottság (EB) az idén a tagállamok közül Romániában számít a legnagyobb, 7,4 százalékos gazdasági növekedésre, amely jóval nagyobb a korábbi prognózisban előrevetített 5,1 százalékos GDP-bővülésnél – derült ki az EB tegnap közzétett nyári időközi gazdasági előrejelzéséből.
2021-07-08: Belföld - :

Lesz elég védőoltás

Az egészségügyi minisztérium 406 ezer dózis, a tuberkulózis megelőzésére kifejlesztett újszülöttkori BCG oltást, illetve 160 ezer adag hepatitis B elleni védőoltást vásárol, a központosított beszerzéshez szükséges valamennyi eljárás lezárult már – tájékoztat a szaktárca.