Elítélte az EP a pedofiltörvényt

2021. július 9., péntek, Világfigyelő

Az Európai Parlament képviselői strasbourgi plenáris ülésükön tegnap elfogadott állásfoglalásukban bírálták „a demokrácia és a jogállamiság lebontását” Magyarországon, és elítélték a nemrég elfogadott, sok vitát kiváltó pedofiltörvényt.

Az állásfoglalás szerint az LMBT-ellenes szabályozás sérti az uniós értékeket, elveket és jogszabályokat. A 459 szavazattal, 147 ellenszavazat és 58 tartózkodás mellett elfogadott állásfoglalásukban az EP-képviselők leszögezik: a törvény „egy újabb szándékos és előre kitervelt lépés az alapvető jogok fokozatos leépítése felé”, miközben az államilag támogatott LMBT-ellenesség és a félretájékoztatási kampányok a magyar kormány politikai cenzúrájának eszközeivé váltak. Szerintük az uniós jog megsértése az Alaptörvény 2020. decemberi módosítása is, amelyben rögzítették, hogy „az anya nő, az apa pedig férfi”. A képviselők felszólították az Európai Bizottságot, hogy „a magyar LMBT-ellenes jogszabály” ügyében indítson kötelezettségszegési eljárást és használjon ki minden eljárási eszközt az Európai Unió Bíróságán, például vezessen be ideiglenes intézkedéseket vagy szabjon ki bírságot meg nem felelés esetén.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki a legfőbb hibás a kormányválságért?


eredmények
szavazatok száma 958
szavazógép
2021-07-09: Belföld - :

Verespatakot támogatják

Az MRSZ–PLUS visszautasít minden olyan kezdeményezést, amely által Verespatak lekerülne az UNESCO világörökségi jelöltlistáról – nyilatkozta a szerdai kormányülés után Dan Barna kormányfőhelyettes, az MRSZ–PLUS társelnöke.
2021-07-09: Világfigyelő - :

Keményebb fellépést Magyarország ellen

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén elfogadott állásfoglalásában a jogállamisági feltételrendszerről szóló rendelet mielőbbi alkalmazását sürgették az uniós költségvetés és az európai értékek védelmében.