Még egy kis sztráda

2021. július 9., péntek, Belföld

A szállításügyi minisztérum kiadta az engedélyt az erdélyi autópálya Szilágynagyfalu és Berettyószéplak közötti szakaszának megépítésére.

A hírt Facebook-oldalán közölte Cătălin Drulă tárcavezető. A Nádasszentmihály és Magyarzsombor közötti szakasz után az elmúlt hét során ez a második építési engedély, amelyet kiadtak az erdélyi autópályára. A Szilágynagyfalu és Berettyószéplak közötti 13,5 kilométeres sztrádaszakasz kivitelezésére megszabott határidő másfél év, a szerződés összértéke 384 millió lej.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1542
szavazógép
2021-07-09: Belföld - :

Meghosszabbították a veszélyhelyzetet (Koronavírus)

Július 12-től kezdődően újabb harminc napra meghosszabbították a koronavírus-járvány miatt tavaly május óta folyamatosan érvényben lévő veszélyhelyzetet, az erről szóló határozatot tegnapi ülésén fogadta el a kormány.
2021-07-09: Belföld - :

Végképp csillag nélkül

Elutasította az alkotmánybíróság tegnap Adrian Năstase beadványát abban az ügyben, amelyben a volt miniszterelnök kérte, hogy semmisítsék meg az állami kitüntetésének visszavonásáról szóló elnöki rendeletet.