Járványhelyzethez igazított szabadság

2021. július 14., szerda, Belföld

Továbbra is a járványhelyzethez igazítják a nyári szabadságukat a romániai munkavállalók, 42 százalékuk a korlátozások függvényében választ úti célt – derült ki egy munkaerő-közvetítő cég által végzett felmérésből.

  • Fotó: zf.ro
    Fotó: zf.ro

Az internetes felületen végzett kutatás szerint a romániai alkalmazottak 57 százaléka oltatta be magát koronavírus ellen. Harminc százalékuk csak azért, hogy utazhasson, 70 százalékuk viszont mindenképpen felvette volna a vakcinát.

A felmérés résztvevőinek fele egyáltalán nem tart attól, hogy pihenőszabadságán fertőzésveszélynek tenné ki magát, 28 százalékuk szerint viszont veszélyes mértékben lazították a korlátozásokat, és a többség már nem tartja be a higiéniai és távolságtartási előírásokat. A válaszadók 19 százaléka amiatt aggódik, hogy a járvány újabb hulláma keresztülhúzza nyaralási terveit.

A hazai munkavállalók 54 százaléka már megtervezte a szabadságát, 15 százalékuk pedig azt mondta, nem készül sehova. Szabadságát a válaszadók 42 százaléka belföldi nyaraláson tervezi eltölteni, 18 százalékuk külföldre (is) készül, 11 százalékuk pedig nem szándékozik elhagyni a települést, ahol él.

A válaszadók 80 százaléka nem készül részt venni egyetlen zenei fesztiválon vagy más tömegrendezvényen sem. A részvételi szándéktól függetlenül 38 százalékuk egyetért a fesztiválok engedélyezésével, amennyiben azokon csak beoltottak vesznek részt, 37 százalékuknak az ellen sem lenne ellenvetése, ha a részvételt nem kötnék a beoltottsághoz, 26 százalékuk szerint viszont az ilyen tömegrendezvények mindenképpen fertőzésveszélyt jelentenek, és nem éreznék ott biztonságban magukat.

A felmérés több mint 1100 internettel rendelkező munkavállaló válaszai alapján június végén, július elején készült.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen lesz a járvány negyedik hulláma?eredmények
szavazatok száma 839
szavazógép
2021-07-14: Pénz, piac, vállalkozás - :

Nagyobb lett a külkereskedelmi mérleg hiánya

Romániában 26 százalékkal, 29,925 milliárd euróra nőtt az export idén az első öt hónapban a tavalyi év azonos időszakához mérten – közölte az Országos Statisztikai Intézet.
2021-07-14: Belföld - :

Nem finanszíroz orosz bankot Románia

Románia nem vesz részt a Nemzetközi Beruházási Bank tőkeemelésében – jelentette ki tegnap Florin Cîțu miniszterelnök.