Indul a negyedik hullám?

2021. július 22., csütörtök, Belföld

Másfél hónapja először ismét meghaladta a százat a 24 óra alatt újonnan diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek száma. A stratégiai kommunikációs törzs (SKT) tegnapi összegzésében szereplő 102 új eset csaknem kétszerese az utóbbi két hét átlagának.

  • Fotó: MTI / Varga György
    Fotó: MTI / Varga György

A keddi jelentésben szereplő új esetek száma is közel kétszerese volt a kétheti mozgóátlagnak. Romániában július közepén kezdett ismét gyorsulni a fertőzések üteme, az utóbbi hét napon másfélszer annyi új fertőzést regisztráltak, mint a megelőző héten. Az SKT tegnap két újabb halálesetről számolt be, a kórházi kezelésre szoruló fertőzöttek száma enyhén emelkedett (258), akárcsak a súlyos eseteké, jelenleg 38 fertőzöttet ápolnak intenzív osztályon. A hatóságok a továbbiakban is megtesznek minden erőfeszítést a lakosság meggyőzésére arról, hogy az egyetlen kiutat a járványból az oltás jelenti – jelentette ki tegnap Florin Cîţu kormányfő.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 718
szavazógép
2021-07-22: Belföld - :

Kormánytámogatás az Ady-líceum felújításához

A kormány közel 65 millió lejjel támogatja a római katolikus egyház tulajdonában levő nagyváradi Orsolya-rendi kolostor teljes felújítását.
2021-07-22: Belföld - :

Orvosolják az árvízkárokat

A kormány tegnapi ülésén 148,7 millió lejes támogatást hagyott jóvá az áradások és földcsuszamlások által sújtott 17 megye számára.