Kormánytámogatás az Ady-líceum felújításához

2021. július 22., csütörtök, Belföld

A kormány közel 65 millió lejjel támogatja a római katolikus egyház tulajdonában levő nagyváradi Orsolya-rendi kolostor teljes felújítását.

  • Fotó: adyliceum.ro
    Fotó: adyliceum.ro

Az épületben Nagyvárad reprezentatív magyar iskolája, az Ady Endre Gimnázium működik. A kormány tegnapi ülésén hozott döntésről az RMDSZ bocsátott ki közleményt Cseke Attila fejlesztési minisztert idézve. Az RMDSZ Bihar megyei szervezetének elnöki tisztségét is betöltő politikus úgy vélte: a szövetség és a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség közös erőfeszítése vezetett el a kormánytámogatás megítéléséhez. Hozzátette: az Orsolya-rendi kolostor 250 éves épülete Nagyvárad és Bihar megye egyik legjelentősebb műemléke, melyen megépítése óta egyszer sem végeztek teljes felújítást. A restaurálás során megerősítik az épület homlokzatát, struktúráját, falait, az épületet tűzbiztossá teszik, restaurálják a nyílászárókat és a fűtésrendszert is korszerűsítik. Az iskolát ugyanakkor új számítógéprendszerrel látják el.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 716
szavazógép
2021-07-22: Belföld - :

Díszszemle diadalívnél

Románia megtanulta a bajtársi, a nemzeti és a nemzetközi szolidaritás leckéjét az afganisztáni küldetések során – hangoztatta Klaus Iohannis államfő tegnap azon a nagyszabású katonai díszszemlén, amelyet a román hadsereg csaknem két évtizedes afganisztáni missziójának lezárása alkalmából rendeztek a bukaresti diadalívnél.
2021-07-22: Belföld - :

Indul a negyedik hullám?

Másfél hónapja először ismét meghaladta a százat a 24 óra alatt újonnan diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek száma. A stratégiai kommunikációs törzs (SKT) tegnapi összegzésében szereplő 102 új eset csaknem kétszerese az utóbbi két hét átlagának.