Véglegesítő vizsga

2021. július 22., csütörtök, Közélet

Huszonegy tantárgyból tartottak véglegesítő pedagógusi vizsgát Háromszéken. A tegnap közzétett eredmények szerint, a 73 vizsgázóból ötvenen érték el az átmenőnek számító nyolcas általánost, amelynek 70 százalékát az írásbeli eredménye, az általános többi részét az óralátogatás és a szakmai önéletrajz alapján kapott jegy teszi ki.

  • A megyei tanfelügyelőség. Albert Levente felvétele
    A megyei tanfelügyelőség. Albert Levente felvétele

A véglegesítő vizsgára azok a pedagógusok jelentkezhettek, akik legalább egy évet tanítottak választott szakmájukban, a nemrég zárult tanévben jó, illetve nagyon jó minősítést értek el és az óralátogatási ellenőrzésen, valamint a szakmai önéletrajz alapján kapott jeggyel átlépik a nyolcast. Ha az írásbelivel együtt is elérik, illetve átlépik ezt a jegyet, akkor végleges tanítói/tanári minőséget kapnak, ami felhatalmazza őket a további fokozati vizsgákon való részvételre. A háromszéki jelentkezők 68,49 százalékban vizsgáztak sikeresen, ez jóval kevesebb a tavalyinál (73,55 százalék), de azt is figyelembe kell venni, hogy 2013-ig 7-es volt az utolsó átmenő média, az akkor emelt küszöb miatt kisebb a sikeresen vizsgázók aránya.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 718
szavazógép
2021-07-22: Közélet - Fekete Réka:

A helyettesítői állásokért is versenyeztek (Vizsgáztak a pedagógusok)

Két helyszínen, a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Iskolában és a Puskás Tivadar Szakközépiskolában vizsgáztak tegnap a háromszéki pedagógusok. A vizsgázók közül sokan visszatérők, korábbi helyükön maradnának vagy számukra kedvezőbb helyet, illetve végleges katedrát választanának.
2021-07-21: Közélet - Bokor Gábor:

Özönvíz pusztított Zágonban és a környéken

Újból árvíz pusztított Orbaiszék egyes részein. Szerda délután négy óra körül eredt meg az eső, a felhők Kovászna felől érkeztek Csomakőrösre, onnan Papolcra, majd a zuhogó eső az erdők felé vette útját, és Zágonra is lesújtott.