Labdarúgás, Bajnokok LigájaA visszavágót is megnyerték

2021. július 30., péntek, Sport

A Kolozsvári CFR kétgólos győzelmet aratott a gibraltári Lincoln Red Imps elleni hazai visszavágón a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójában. A román bajnoki címvédő a következő körben a svájci Young Boys csapatával mérkőzik meg, amely a gól nélküli első találkozó után a hazai visszavágón 3–2-re nyert a szlovák Slovan Bratislava ellen. A kolozsvári gárda legutóbb tavaly ősszel az Európa-liga csoportkörében csapott össze svájci riválisával.

  • Fotó: Mediafax / Dan Horia Tăuțan
    Fotó: Mediafax / Dan Horia Tăuțan

A nehezen megnyert idegenbeli első mérkőzés után (2–1) a kolozsvári együttes számára kötelező volt a továbbjutás hazai környezetben. A gibraltári csapat, akárcsak egy héttel ezelőtt, vendégként is bátran játszott, azonban vezetést Marius Șumudică legénysége szerzett, a 18. percben Rúnar Sigurjónsson előkészítését Mike Cestor közelről a hálóba továbbította. Ezt követően közel járt az egyenlítéshez a Lincoln Red Imps, viszont Giedrius Arlauskis védeni tudott. A szünetig növelhette volna előnyét a házigazda, ám Alexandru Chipciu és Camora lövését is hárította Manuel Soler. Szünet után újabb támadásokkal próbálkoztak a gibraltáriak, mégis a házigazdák voltak eredményesek, ugyanis Sigurjónsson 25 méterről szabadrúgást végezhetett el, amelyet védhetetlenül a jobb felsőbe csavart. A vendégek ezután sem adták fel, közel jártak a szépítéshez is, azonban a kolozsvári csapat litván kapusa nagyot védett. Marius Șumudică együttese kettős győzelemmel jutott tovább a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörébe, egyben bebiztosította részvételét legalább a Konferencia Liga csoportkörében.

Eredmény, BL-selejtező, 2. forduló, visszavágó: Kolozsvári CFR–Lincoln Red Imps 2–0 (gólszerzők: Cestor 18., Sigurjónsson 58.). (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1718
szavazógép
2021-07-30: Sport - :

Védelmi hibák okozták a vesztüket (Labdarúgás, Román Kupa )

Könnyen kapott gólokkal maradt alul Focșani-ban a Kézdivásárhelyi SE a labdarúgó Román Kupában, így akárcsak az előző szezonban, ezúttal is az első fordulóban búcsúzott a sorozattól. A kék-fehér mezesek hétfőtől edzőtáborba vonulnak.
2021-07-30: Sport - :

Második murvás versenyére készül Szabó Csongor (Autósport, Szeben Rali)

A napokban a hazai ralisport krémje Nagyszebenben gyűlt össze, itt rendezik meg ma és holnap a román bajnokság hetedik futamát. A 2021-es Szeben Rali rajtjánál ott lesz a sepsiszentgyörgyi Szabó Csongor és ugyancsak megyeszékhelyi navigátora, Marcus Andreoiu, akik ezt a viadalt is bérautóval teljesítik.