Kincskeresés a Nemere Útján

2021. augusztus 3., kedd, Nyílttér

Immár hetedik alkalommal szervezte meg az Elemér a Nemerén kerékpáros kincskeresést a Nemere Útján a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület július 18-án. Az eseményen harminc jelenlévő vett részt, a 40 km-es útvonal Kézdivásárhelyt, Fortyogófürdőt, Sárfalvát, Ozsdolát, Hilibet, Gelencét, Imecsfalvát és Szentkatolnát érintette. A kincskereső biciklitúrán készült fotók az egyesület Facebook-oldalán tekinthetők meg.

A bringások nemcsak a sport rejtelmeivel, hanem a természet szépségeivel, a települések egyedi kulturális kincseivel, valamint a közösség segítőkészségével is találkozhattak. A különböző korosztályokból alakult három-négy fős csapatoknak megadatott a hétköznapokból való kiszakadás és az új kapcsolatok, barátok szerzésének lehetősége. Megtapasztalhatták, hogy jó együttműködni, segíteni, bátorítani egymást, amikor kihívás elé kerül az ember, függetlenül attól, hogy barát, ismerős vagy egy teljesen ismeretlen személy.

A kerékpáros kincskeresés idén is család- és gyermekbarát rendezvény volt, változatos feladatokkal. Ezek összeállításánál elsődleges szempont volt, hogy a benevezettek megismerjék a települések kulturális és természeti adottságait, betekintést nyerjenek a kisebb-nagyobb közösségekbe, valamint informá­ciókkal gazdagodhassanak.

Az nyert, aki több feladatot teljesített, aki több „kincset” talált meg. A kilenc csapatból a legkitartóbbnak és a legügyesebbnek a Fabio Wibmer Fun Team – Gocz Attila, Pál Botond és Józsa Levente – bizonyult (73,5 ponttal). Második helyezést ért el az Egészen Nem Száz Csapat, köztük tekert a paralimpikon Oláh Attila, Szabó Alpár és Orbán László is. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a 828 nevű csapat állt fel, melynek tagjai Csáki Pálma, Szabó Attila és Balázs Attila voltak. Oklevelet minden részt vevő csapat kapott, különdíjban részesült a rendezvény legfiatalabb résztvevője, a mindössze kilencéves Csulak Nóra, aki az édesapja társaságában nevezett be az eseményre.

A rendezvény céljai közül a jó hangulat biztosítása, a természetközeliség megteremtése, a sport, az egészséges életmód követése, valamint a közösségért való tevés volt a legfontosabb. A bringatúra a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Senso Kft., az MIK és az Európai Szolidaritási Testület támogatásával valósult meg. A szervezők ezúton gratulálnak és mondanak köszönetet minden résztvevőnek kitartásukért, támogatásukért. Találkozunk jövőben is!

Márton Fanni Bíborka

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 755
szavazógép
2021-08-03: Nyílttér - :

Amikor a régi utak nem járhatók (Keskeny út Bikafalván)

A Keskeny út misszió 2005-ben alakult, fesztiválokon, nyári nagy rendezvényeken vettünk részt vele, hogy megszólítsuk azokat a fiatalokat, akik nem feltétlenül vesznek részt az egyház által szervezett táborokban, találkozókon és konferenciákon. Célunk, hogy megmutassuk, hogy Istennel élni lehet, és hogy ez jó. Az idén, mivel sok fesztivált nem szerveznek meg – például a Tusványost, ahol alakulásunk óta mi is megszakítás nélkül részt vettünk –, úgy döntöttünk, hogy Székelyföld központjában, a Székelyudvarhely melletti Bikafalván szervezünk mi magunk egy eseményt. Az új helyzetben, amikor a régi utak nem járhatóak, új utakat kell keresnünk, ez a Keskeny út, amelyen Bikafalván elindultunk. Az alábbiakban a július 23-ai esemény beszámolója következik.
Bardócz Csaba
2021-08-03: Nyílttér - :

Magyar családi gazdaságok Erdélyben és az Európai Unióban

A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége és a Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete szervezésében július 27-én tartották meg a Magyar családi gazdaságok Erdélyben és az Európai Unióban című konferenciát. A rangos rendezvénynek a csíkszentsimoni Csíki Sör Manufaktúra Központ adott helyet.