Éjszakai biciklizés a Nemere Útján

2021. augusztus 23., hétfő, Nyílttér

Augusztus 11-én a Zöld Nap Egyesület negyedik alkalommal szervezte meg a Bringázz az éjszakában biciklitúrát a céhes városban és a Nemere Útján. Az esti órákban történő kerékpározásra a több mint hatvan résztvevő azzal a céllal gyűlt össze, hogy bizonyítsa a láthatóság és az észlelhetőség fontosságát.

  • Fotó: Halis Özcan
    Fotó: Halis Özcan

A részvétel feltétele az volt, hogy a bicikli a KRESZ-szabályoknak megfelelően legyen kivilágítva, a kerékpáros öltözete pedig megfeleljen. Mint tudjuk, sötétben, kellő világítás nélkül láthatatlanok vagyunk. Ez nem csak saját magunk életét veszélyezteti, hanem másokét is, így a törvény is tiltja az éjszakai kerékpározást megfelelő kivilágítás hiányában.

A regisztráció után Sebestyén Tihamér, a KSE kerékpárszakosztályának versenyzője azzal a kéréssel fordult a résztvevőkhöz, hogy a lehetőségük szerinti csekély összeggel támogassák Straua Medárd leigazolt biciklist, akinek az elmúlt napokban lopták el a kerékpárját. Adományokat felajánlani a céhes városi kerékpáros üzletekben lehet szeptember 1-ig. Ezt követően a Senso Kft. tulajdonosa, Gyenge Attila az éjszakai láthatósági felszerelésekről tartott rövid bemutatót, e termékek túlnyomó részét a résztvevők a helyszínen ki is próbálhatták. A nyolc kilométeres tekerés után a bringások visszatértek a Kicsid Gábor Sportcsarnok előtti térre, ahol sorsoláson vettek részt, a szerencsések pedig kisebb meglepetésekkel tértek haza.

Az esti bringázás legfiatalabb résztvevője a négyéves Bács Tímea volt, a legnagyobb létszámmal a KSE kerékpárszakosztályának tagjai képviseltették magukat. „Nagy öröm számunkra, hogy túráinkkal nem csak Kézdiszék kulturális értékeihez tehetünk hozzá, hanem a kerékpáros közösséget is erősíthetjük, népszerűsíthetjük a közlekedés ezen formáját” – nyilatkozta az egyik szervező.

Ráduly Attila

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 1809
szavazógép
2021-08-23: Nyílttér - :

Mindennapi kenyerünkről

A keresztények legszentebb imája, a miatyánk is tartalmazza azt az esdeklést, hogy „mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma” – mert az embernek a civilizáció megjelenése óta talán a legfontosabb tápláléka a kenyér, legyen az barna vagy fehér.
2021-08-23: Nyílttér - :

Adalék Vaszi Jánoska halálához

A Duna Word tévécsatorna augusztus 12-ei adását szeretném kiegészíteni azzal, ami velem történt a sepsiszentgyörgyi Vaszi Jánoska életét követelő robbanáskor, mert talán bizonyítja az elkövetők kilétét.