Veszélyes fenyők

2021. augusztus 27., péntek, Nyílttér

Uzonkafürdő közel száz évvel ezelőtt ültetett fenyőfái közül – a múlt század húszas éveiben történt fürdőalapítás még álló tanúi ők – immár kevés maradt, hiszen jócskán eljárt az idő felettük.

És van közöttük három, amelyeknek nem csupán koruk, hanem állapotuk miatt is el kellene tűnniük. A közterületen lévő faóriások ugyanis kiszáradva, jócskán megdőlve éktelenkednek, s ami még ijesztőbb, veszélyeztetik a környező épületek, az ott lakók, na meg az arra járók épségét. Hiszen bármikor, talán egy erősebb szél sem kell hozzá, kidőlhetnek.

Jó lenne a közterület tulajdonosának – a nagybaconi önkormányzathoz már több szó- és írásbeli jelzés futott be – azelőtt intézkednie, mielőtt a famatuzsálemek pusztítást okoznának...

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 1811
szavazógép
2021-08-27: Nyílttér - :

Kit zavarnak a kereszténydemokraták?

Székely őseink sokkal okosabbak voltak nálunk, de beképzeltségünk, ostobaságunk és gőgünk megakadályozza, hogy elődeinkre mint rendkívül bölcs emberekre tekintsünk.
2021-08-27: Nyílttér - :

Kiállunk leváltott vezetőnk mellett

A Romániai Volt Politikai Foglyok Országos Szövetsége augusztus 4–5-én Kolozsváron tartotta rendkívüli országos kongresszusát, melynek fő napirendi pontja az alapszabály módosítása volt oly módon, hogy az 1990/118-as kárpótlási törvény által biztosított jogok alapján a gyermekek is teljes jogú tagok lehessenek a szervezetben.