Tilos az átjárás?

2008. november 14., péntek, Nyílttér

Nagyméretű tábla tilt és figyelmeztet a veszélyre, kényelmetlen is átmászni az évek óta beomlott Olt-pallón, mégis emberek tucatjai kockáztatják meg mindennap a folyó fölötti bizonytalan átkelést: sokaknak rövidíti harmadára-negyedére a gyaloglást, kerekezést.

És ezekben a fejekben mind-mind megfordul az a kérdés, hogy néhány drága, de nem életbe vágóan sürgős városszépítési tételből vajon nem tudna egy használható gyaloghídra is lecsípni a megyeszékhely önkormányzata? Akár egy olyan faalkotmányra, mint amilyent már akármelyik faluban építettek. Amit esetleg odébb lehet vinni, ha megépül a majdani, még csak álmokban létező közúti híd, de okos tervezéssel akár a helyén is maradhat. Hiszen a városvezetés is az autómentes közlekedést kívánja ösztönözni, nemde?

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 230
szavazógép
2008-11-14: Nyílttér - B. Kovács András:

Nem fel-, hanem megvásárolták (Visszajelzés)

Megbántott, dühös úr keresett fel, az október 15-i Há­romszékben Apró, fekete bogyók — legelő telekáron címmel megjelent riportom egyik állítását kérve számon. Ötvös Mózes, a közismert vállalkozó fia elmondta, hogy esetében felvásárlásról nem lehet szó, merthogy egyetlen, tizenhét áras telket vett a szentkirályi határban, és arra ő kíván házat építeni.
2008-11-14: Nyílttér - x:

Jogot a szabad óvoda- és iskolaválasztáshoz!

Megrökönyödve olvasom a Háromszék hasábjain, hogy ezentúl nem választhatunk gyermekeinknek óvodát, iskolát. Sok kérdés merül fel számomra ezzel kapcsolatban. Elsősorban, miért marad ki a szülő ebből a fontos döntési folyamatból, hogyan lehetséges, hogy a megyei tanfelügyelőség a helyi tanáccsal ,,karöltve" olyan határozatot akar elfogadtatni, amelyben az egyik érintett fél (a család) nincs megkérdezve, egyáltalán számba véve.