Zápor fentről, gejzír lentről

2007. június 1., péntek, Közélet

Évek óta tartó sepsiszentgyörgyi jelenség: ha fentről az áldás bőviben adatik, a dombon levő utcák aljában az öntvény csatornafedőket is képes felemelni az ilyenkor vékonynak bizonyuló csövezetben elfolyni képtelen esővíz, s gejzírként bugyog és zubog, az utcákat teljes szélességében elönti, befolyik udvarokra, házak pincéjébe. A csoda ilyenkor az, hogy néhány gépkocsi nem szenved tengelytörést, hisz a víz alatt nem tudni, hol az aszfalt és hol a felemelt csatornafedő. S a jelenség egyre gyakoribb. S a város semmit nem tesz megszüntetéséért...

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1176
szavazógép
2007-06-01: Közélet - Iochom István:

Kézdivásárhely: Pénz a nadrággyárnak és vízhálózatra

Rendkívüli ülést tartott a céhes város önkormányzata kedden. A városatyák tíz perc alatt, ellenvetés nélkül elfogadták a polgármester által előterjesztett három határozattervezetet.
2007-06-01: Közélet - Váry O. Péter:

Új igazgató az Andrei Mureşanu Színháznál

A tegnap tartott versenyvizsga eredményeként az Andrei Mureşanu Színházat ezentúl Florin Vidamski, a társulat színésze, a korábbi intézményvezető távozása után ideiglenesen megbízott igazgató vezeti majd. Vidamski nagy előnnyel körözte le vetélytársát, a marosvásárhelyi Olăreanu Radu Silviu színész-rendezőt. Horaţiu Mihaiu korábbi direktor a társulat gyenge finanszírozása miatt mondott le február elején.