Evőeszköz fából, doboz papírból

2021. szeptember 3., péntek, Nyílttér

Nyaralásunk során egy könnyű ebéd reményében pihentünk meg a Gyergyói pisztrángos vendéglőben, ahol a papírból készült reklámterítőn azt olvashattuk: „Értesítjük kedves vendégeinket, hogy egységünkben csak 100%-ban újrahasznosítható és komposztálható eszközöket használunk. Nekünk tényleg számít.”

A kitűnően elkészített pisztráng és a hasábburgonya kielégítő ebédnek bizonyult. Továbbutazásunk előtt megígértem a pincér kisasszonynak, hogy nyilvánosan is megdicsérem a kis vendéglő igyekezetét a természet ily módon való védelméért. A fából készült evőeszközök ugyanis éppen olyan jól megfeleltek a feladatuknak, mint a mindenhol előforduló műanyagok. Követendő a példa!

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 1806
szavazógép
2021-09-03: Nyílttér - :

Sebestyén Balázs és stábja

Olvasom, hogy Csíkszeredába látogatott és onnan rádiózott volna Sebestyén Balázs. Már szerzett fontos támogatókat, ám „egy kicsi, de hangos csoport szerette volna a csíkszeredai látogatásukat tönkretenni”, és ezért lemondták a helyi adást.
2021-09-03: Világfigyelő - :

Grezsa István: az óvodák közösségi teret is teremtenek a településeken

Az óvodák – a gyermeknevelés biztosításán túl – közösségi teret is teremtenek a kisebb településeken – jelentette ki Grezsa István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos a felvidéki Csallóköznádasdon, ahol tegnap átadta a program részeként felújított óvodát.