Lejtmenet

2021. szeptember 8., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Az elmúlt napokban harmadszor került történelmi mélypontra a lej az euróval szemben, az európai fizetőeszköz egy egységének árfolyamát 4,9475 lejben állapította meg hétfőn a Román Nemzeti Bank.

  • Fotó: Digi24
    Fotó: Digi24

Legutóbb múlt pénteken és csütörtökön került történelmi mélypontra a román fizetőeszköz, akkor egy euró 4,9416 lejbe, illetve 4,9386 lejbe került. Hétfőn a lej a dollárral és a svájci frankkal szemben is enyhén gyengült. A lakosságot érzékenyen érinti a lej gyengülése, mert a távközlési szolgáltatásokat, a lakbéreket euróban határozzák meg, és azok értékét az európai fizetőeszköz árfolyama alapján számolják ki a szolgáltatók.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen lesz a járvány negyedik hulláma?eredmények
szavazatok száma 1028
szavazógép
2021-09-08: Pénz, piac, vállalkozás - :

Gazdasági növekedés

A nyers adatok szerint a hazai gazdaság 1,8 százalékkal bővült a második trimeszterben az év előző időszakához képest, míg a GDP-bővülés éves üteme 13 százalékos – közölte tegnap a statisztikai intézet.
2021-09-08: Pénz, piac, vállalkozás - :

Kiskereskedelem

A nyers adatok szerint 12,5 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom volumene az első hét hónapban a tavalyi év azonos időszakához mérten – közölte az országos statisztikai intézet.