Kiskereskedelem

2021. szeptember 8., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A nyers adatok szerint 12,5 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom volumene az első hét hónapban a tavalyi év azonos időszakához mérten – közölte az országos statisztikai intézet.

  • Fotó: Dedu law office
    Fotó: Dedu law office

A szezonális és naptárhatással kiigazított érték szerint a bővülés 11 százalék volt. A nyers adatok szerinti növekedés elsősorban a nem élelmiszerek értékesítésének köszönhető, ami 19,3 százalékkal bővült, az üzemanyag-eladás 12,9 százalékkal emelkedett, míg élelmiszerekből, italokból és dohánytermékekből 5,2 százalékkal adtak el többet, mint tavaly a január-július közötti időszakban. Júliusban a kiskereskedelmi forgalom volumene 7,6 százalékkal nőtt a nyers adatok szerint a tavalyi év hetedik hónapjához mérten, a szezonális és naptárhatással kiigazított érték szerint a bővülés 8,1 százalék volt. Tavaly egész évben 2,2 százalékkal bővült a kiskereskedelmi forgalom volumene 2019-hez mérten.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen lesz a járvány negyedik hulláma?eredmények
szavazatok száma 1029
szavazógép
2021-09-08: Pénz, piac, vállalkozás - :

Lejtmenet

Az elmúlt napokban harmadszor került történelmi mélypontra a lej az euróval szemben, az európai fizetőeszköz egy egységének árfolyamát 4,9475 lejben állapította meg hétfőn a Román Nemzeti Bank.
2021-09-08: Belföld - :

Hírsaláta

ÚJABB MEDVETÁMADÁS. Tegnap délután egy 50 éves férfit sebesített meg a medve Prahova megyében, egy nehezen megközelíthető helyen, ahova a rohammentősöknek három kilométert kellett gyalogolniuk. Az áldozatnak eltört az állkapcsa, leszakadt a bal füle, és a combcsontja is törésgyanús.