CselgáncsRemek szatmári vendégszereplés

2021. szeptember 13., hétfő, Sport

Két-két első és második, valamint három harmadik helyezés a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK dzsudókáinak a hétvégi mérlege, akik szombaton a Szatmárnémeti Nemzetközi Cselgáncs Kupán léptek tatamira.

  • Fotó: Facebook / Veres László
    Fotó: Facebook / Veres László

A háromszéki sportkedvelők számára a Sepsi-SIC–Szatmárnémeti VSK kosárlabda-rangadók kapcsán ismert Both Katalin Sportteremben megtartott nemzetközi kupaverseny mintegy 380 cselgáncsos részvételével zajlott, s a hazai dzsudókák mellett magyar, ukrán, orosz és lengyel sportolók küzdöttek a legjobbaknak járó elismerésért, érmekért és oklevélért. A mezőnyben ott volt a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK hét cselgáncsozója is, akik Veres László irányítása alatt és kiváló felkészülésüknek köszönhetően remek szerepléssel – hét dobogós helyezéssel – zárták a szatmári viadalt. A 13 év alattiak korcsoportjában Kovács Máté (+60 kg) második, míg Vida Máté (50 kg) harmadik lett. Az U14-es korosztályban Simon Tege (38 kg) és Tamás Gábor (46 kg) az első helyen végzett, Veres Flóra Boróka (52 kg) a pódium második fokára állhatott fel, Pál Norbert (50 kg) és Szőcs Norbert (60 kg) pedig a harmadik pozícióban fejezték be a rangos küzdelemsorozatot.

„Elégedett vagyok a tanítványaim eredményével. Nagyon ügyesen mozogtak, keményen küzdöttek, ahhoz képest is, hogy az utóbbi időben kevés versenyen vettek, vettünk részt” – nyilatkozta érdeklődésünkre Veres László edző, aki elmondta, hogy legközelebb a két hét múlva esedékes nagyszebeni Temerarul kupán vesznek részt a céhes városbéli dzsudósok. (tibodi)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen lesz a járvány negyedik hulláma?eredmények
szavazatok száma 1028
szavazógép
2021-09-13: Sport - :

Népes mezőny az országos bajnokságon (Tájfutás)

Péntektől vasárnapig Háromszék adott otthont a rövid- (sprint), közép- és hosszútávú egyéni és váltó tájfutó országos bajnokság 2021-es kiírásának, amelynek mintegy 400 résztvevője volt. Pénteken Sepsiszentgyörgyön, szombaton és vasárnap délelőtt a Rétyi Nyírben, vasárnap késő délután Kézdivásárhelyen tartottak seregszemlét, ahol több korcsoportban hirdettek győztest.
2021-09-13: Sport - :

Lehet nevezni az októberi Szentgyörgy Félmaratonra (Atlétika)

A sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókör október 16-án tizenkilencedik alkalommal rendezi meg a nagy érdeklődésnek örvendő Szentgyörgy Félmaratont, amelyre egy hete már lehet jelentkezni a my-run.ro internetes portálon. Ahogy megszokhattuk, a verseny 21 097,5 méteres távját lehet egyedül vagy háromfős váltóban (férfi, női, vagy vegyes) lehet teljesíteni.