Egyesült KirályságJavasolják a gyermekek beoltását

2021. szeptember 14., kedd, Világfigyelő

Az Egyesült Királyság négy nemzetének tisztifőorvosai közös tegnapi közleményükben javasolták, hogy a 12–15 éves korosztály egészséges tagjai is megkapják a koronavírus elleni oltás legalább egy dózisát.

  • Fotó: MTI / Balázs Attila
    Fotó: MTI / Balázs Attila

Az angol, a walesi, a skóciai és az észak-írországi tisztifőorvos állásfoglalása szerint ha az iskoláskorú gyermekek jelentős hányadát beoltják, az valószínűleg csökkenti az olyan „terjedési események” valószínűségét, amelyek a koronavírus-fertőzés helyi szintű fellángolását okozhatják az iskolákban vagy az iskolákhoz kötődő rendezvényeken.

A tisztifőorvosok tegnapi ajánlása jelentős fordulat. A brit kormány mellett működő oltásügyi és immunizációs vegyesbizottság (JCVI) a hónap elején ugyanis még azt javasolta, hogy a 12–15 éves korosztály tagjai közül csakis a krónikus betegségekkel küszködőket oltsák be a koronavírus ellen.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen lesz a járvány negyedik hulláma?eredmények
szavazatok száma 1029
szavazógép
2021-09-14: Világfigyelő - :

Hivatalosan is megkezdte működését az új tálib kormány (Afganisztán)

A tálibok felvonták zászlajukat a kabuli elnöki palotára szombaton, így jelezve, hogy kormányuk hivatalosan is megkezdte működését – közölte Ahmadulláh Muttaki, a kabinet egyik szóvivője.
2021-09-14: Világfigyelő - :

Romániában tartott misét Ferenc pápa a New York Times szerint

Romániában járt vasárnap a pápa a The New York Times vasárnapi bejegyzése szerint. A liberális amerikai újság a Facebook-oldalán megosztott cikkéhez írt szövegben arról írt, hogy Ferenc pápa hét órát töltött Romániában.