Romániában tartott misét Ferenc pápa a New York Times szerint

2021. szeptember 14., kedd, Világfigyelő

Romániában járt vasárnap a pápa a The New York Times vasárnapi bejegyzése szerint. A liberális amerikai újság a Facebook-oldalán megosztott cikkéhez írt szövegben arról írt, hogy Ferenc pápa hét órát töltött Romániában.

A belinkelt cikkben egyébként már helyesen szerepel, hogy Magyarországon járt a pápa. A New York Times közösségi oldalának szerkesztője azonban úgy tűnik, összekeverte Budapestet Bukaresttel. Bár erre több kommentelő is figyelmeztette a lapot, a hibát azóta sem javították ki.

„Budapest még mindig nem Bucharest! Ha bárkinek a jövőben kedve támadna hiteles hírforrásként hivatkozni a New York Timesra, akkor jusson eszünkbe, hogy ennek az újságnak a 17 millió (!) követővel rendelkező Facebook-oldala szerint Ferenc pápa a tegnapi napot Romániában töltötte” – írta Varga Judit igazságügyminiszter közösségimédia-oldalán az eset kapcsán.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen lesz a járvány negyedik hulláma?eredmények
szavazatok száma 1028
szavazógép
2021-09-14: Világfigyelő - :

Javasolják a gyermekek beoltását (Egyesült Királyság)

Az Egyesült Királyság négy nemzetének tisztifőorvosai közös tegnapi közleményükben javasolták, hogy a 12–15 éves korosztály egészséges tagjai is megkapják a koronavírus elleni oltás legalább egy dózisát.
2021-09-14: Világfigyelő - :

Ferenc pápa új egyházi nyelvezetet sürgetett

Európában új egyházi nyelvezetet kell találni a hívők megszólítására – hangoztatta Ferenc pápa a szlovákiai katolikus egyház tagjaival találkozva a pozsonyi Szent Márton-dómban tegnap.